Polovičan uspjeh rukometašica drugog dana Otvorenog europskog prvenstva: Reprezentativke slavile protiv Litve, a poražene od Norveške

Nakon što su prvog dana Otvorenog europskog prvenstva, koje se od 1. do 5. srpnja igra švedskom Göteborgu upisale remi i pobjedu, hrvatske mlađe kadetkinje drugi dan natjecanja završavaju s jednim porazom i pobjedom. Bolje od njih bile su rukometašice Norveške (18:13), dok su hrvatske reprezentativke u drugom susretu došle do uvjerljive pobjede nad Litvom (30:14), piše HRS.

Drugi dan prvenstva, rukometašice izbornika Ivana Jerkovića otvorile su utakmicom s jakom Norveškom. Nakon prvog poluvremena Norvežanke su imale plus tri (11:8), te su nažalost, svoju prednost u drugih 20 minuta samo dodatno povećale. Na kraju pobjeda Norveške 18:13. Eda Nikolić bila je prvi strijelac Hrvatske s četiri postignuta pogotka.

U drugoj utakmici dana Hrvatsku je čekao novi protivnik, Litva. Od samog početka susreta djevojke su jasno pokazivale da u obzir dolazi samo pobjeda. I to uvjerljiva zbog potencijalno bitne gol razlike. Već nakon prvih 20 minuta na semaforu je bilo 15:5, a u nastavku se ta razlika i povećala pa je susret završio s +16 za Hrvatsku. Do uvjerljive pobjede Hrvatsku su vodile Rahela Varga s osam te Maja Košćec sa sedam pogodaka.

Tako je s četiri odigrane utakmice u dva dana zaključena grupna faza za hrvatske rukometašice koje imaju pet osvojenih bodove. Hoće li reprezentativke, među kojima je i Slatinčanka Tena Jurlina u borbu za medalju ili borbu za ostanak, odnosno hoće li grupu završiti na drugom ili trećem mjestu, saznat ćemo nakon susreta Norveške i Islanda.

(HRS)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content