Policija najavila akciju pojačanog nadzora i zaštite sudionika u prometu

​Kako bi pokušali povećati stanje sigurnosti u prometu policijski službenici provode različite preventivne i represivne aktivnosti, a redovito će se svaki mjesec provoditi preventivno-represivne akcije usmjerene upravo na prekršaje u kategoriji “četiri ubojice u prometu”.

Policijski službenici prometne policije u cilju sprječavanja događanja najtežih prometnih nesreća i stradavanja sudionika u njima će, osim na prekršaje “četiri ubojice u prometu”, odnosno upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela i nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, svoje aktivnosti usmjeriti i na najranjivije sudionike u prometu, pješake i bicikliste, ali i sudionike na mopedima i motociklima.

Na području Policijske postaje Slatina akcija upravo ove usmjerenosti biti će provedena danas u periodu od 12 do 20 sati.

– Pozivaju se sudionici na svim vrstama vozila na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i prometnih propisa- poručili su iz PU virovitičko-podravske.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content