Poboljšanje pristupa zdravstvenoj zaštiti: Pet prvostupnika sestrinstva zaposlenih u Zavodu za hitnu medicinu VPŽ položilo specijalistički ispit

U sklopu projekta “Specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara u djelatnosti hitne medicine VPŽ” financiranog sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, specijalistički ispit položilo je pet prvostupnika sestrinstva.

Navedeni projekt ukupne vrijednosti 176.811,260 eura, od kojih sav iznos čine bespovratna sredstva, prijavio je Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije uz savjetodavnu pomoć Razvojne agencije VIDRA, a na navedenu specijalizaciju upućeno je pet prvostupnika sestrinstva zaposlenih u Zavodu za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije u lipnju prošle godine.

Specijalističkim usavršavanjem medicinskih sestara/tehničara u djelatnosti hitne medicine u Zavodu za hitnu medicinu VPŽ poboljšat će se pristup zdravstvenoj zaštiti na području Virovitičko-podravske županije, što se ostvaruje ulaganjem u dodatna znanja i vještine, a time i kompetencije medicinskih sestara/tehničara u pružanju bolje medicinske skrbi životno ugroženim pacijentima.

Projektom se osigurava da u timovima hitne medicine medicinske sestre/tehničari specijalisti hitne medicine rade samostalno procjenu i zbrinjavanje hitnog pacijenta te donose odluku o skrbi za hitnog pacijenta.

Projekt financira Europska unija – NextGeneration EU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logici

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content