Pobjeda i remi prvog dana Otvorenog europskog prvenstva za mlađe kadetkinje: Tena Jurlina najefikasnija protiv Islanda

Hrvatske reprezentativke započele su svoj nastup na Otvorenom europskom prvenstvu za mlađe kadetkinje u švedskom Göteborgu, koje je na rasporedu od 1. do 5. srpnja, pobjedom i remijem u prve dvije odigrane utakmice. 

U prvoj utakmici dana, u susretu kojim je i otvoreno ovo natjecanje, nije bilo pobjednika u susretu između Hrvatske i Islanda (17:17), što je prema viđenom na terenu bilo i najpoštenije. Najbolje u hrvatskim redovima na otvaranju prvenstva bile su Tena Jurlina s pet i Eda Nikolić s četiri pogotka.

Nakon ručka i kratkog odmora, slijedila je i druga utakmica dana, a protivnik je bila ekipa Farskih otoka. Za razliku od prve utakmice u kojoj se gledao izjednačen susret, u drugoj je utakmici Hrvatska bila bolja momčad na terenu i to je pokazala. Konačni rezultat bio je 23:17 za igračice Ivana Jerkovića, a do pobjede su ih vodile Nika Batinić sa šest i Antea Jerković s pet pogodaka.

Hrvatsku danas čekaju nova dva susreta. Prvi je u 11:30 protiv Norveške, dok je druga utakmica na rasporedu u 17:30, a protivnik je Litva.

(www.icv.hr, HRS)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content