Općini Suhopolje odobren najveći iznos sufinanciranja za projekt „Izgradnja pješačke staze u Pčeliću“

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je popis odabranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinancirati u 2024. godini.

Riječ je o projektima koji će poticati ili pridonositi boljem obavljanju kako komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, tako i aktivnosti na realizaciji svih drugih projekata koji će pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

Općini Suhopolje odobren je najveći iznos sufinanciranja za projekt „Izgradnja pješačke staze u Pčeliću“, i to 40.700,00 eura.

– Cilj ovog projektnog prijedloga je razvoj komunalnog gospodarstva i rast komunalnog standarda u općini Suhopolje što će se ostvariti uređenjem i asfaltiranjem pješačke staze u naselju Pčelić. Zbog izvrsne povezanosti s centrom naselja, gdje je i najveća fluktuacija ljudi, ulicom uz vozila svakodnevno prometuju pješaci i biciklisti. Upravo stoga je općina Suhopolje, kako bi poboljšala dostupnost javnih usluga i povećala kvalitetu života svojim mještanima odlučila riješiti problem svakodnevnog kretanja mještana u naselju Pčelić – rekao je načelnik Doležal.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 78.680,93 eura, a rezultat istoga biti će 939,57 m asfaltirane pješačke staze u naselju Pčelić, od kućnog broja 78A do kućnog broja 118 i od kućnog broja 211 do kućnog broja 255B.

(suhopolje.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content