OPĆINA PITOMAČA Održana početna konferencija projekta “Pomoć pri ruci”: Za 180 korisnika brinut će se 30 gerontodomaćica

U Pitomači je danas (srijeda) održana početna konferencija projekta “Pomoć pri ruci” koji se provodi u sklopu programa “Zaželi – prevencija institucionalizacije”, a kojeg provodi Općina Pitomača.

-Drago mi je da smo uspjeli s još jednim projektom koji će trajati tri godine. Sad je kroz projekt zaposleno 30 gerontodomaćica koje će se brinuti o 180 korisnika i drago mi je da smo povećali tu brojku. Većina vas već zna kakav je to posao, no vjerujem da će se i nove gerontodomaćice brzo i lako snaći u svemu. Znamo da ima puno ljudi kojima treba pomoć, ali i znamo da vi ovaj posao radite s puno ljubavi i strpljenja. Želim svima puno sreće i zdravlja i da će cijeli ovaj projekt proći najbolje što može – rekao je načelnik Željko Grgačić.

Projekt je odobren od strane nadležnog tijela Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“. Ukupna vrijednost projekta je 1.440.000,00 eura, a besplatna sredstva čine 100 posto vrijednosti projekta.

-Ovaj projekt provodimo već dosta dugo, nekoliko godina, na području općine i imamo sreće što imamo ovakvog načelnika koji cijeni ovakve projekte i stavlja ih ispred drugih jer ovaj projekt je socijalne tematike koji gradi društvenu perspektivu. Ovaj projekt je do sada najvrjedniji po pitanju financija, puno je sredstava ovdje rezervirano za vas, za naše korisnike. Najbitnije je što vi radite, što je programom zamišljeno, a to je vaše zapošljavanje i briga za korisnike. Vjerujem da će sve dobro proći i da će svi biti zadovoljni – rekao je Davor Deskar, direktor tvrtke Draft.

Ovaj projekt Općina Pitomača provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica i Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područnim uredom Virovitica.

-Ovo što radite je velika stvar. Često nismo vidljivi, ali znamo koliko smo važna karika u društvu. To što radite je nezamjenjivo i zato mi je izuzetna čast doći ovdje u Pitomaču i vidjeti kako to radite i što radite. Mi u Hrvatskom zavodu za socijalni rad vidimo sve i znamo. Čuli smo da se ovdje projekt razvijaju i traju, da vi obilazite korisnike i kada ne traje ovaj projekt zato razmišljamo i o podršci vama koji ste na terenu, koji direktnom kontaktu s korisnicima. No, prepoznaju se i poteškoće s kojima se susrećete tako da smo uvijek tu za vas ako trebate pomoć – rekla je Marija Bajan Prokl, ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Virovitica.

Kroz projekt zaposleno je 30 gerontodomaćica koje će se brinuti za 180 krajnjih korisnika, u projektu je zaposlen jedan projektni asistent, kao i dva terenska koordinatora, a projekt će se provoditi tri godine.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content