Održana Završna konferencija uređenja Dječjeg vrtića “Palčić” Orahovica: Mali Orahovčani će od jeseni u svoj novi vrtić, upisani su svi, a radit će i četiri nova odgajatelja

Danas je održana završna konferencija projekta ”Rekonstrukcija zgrade Dječji vrtić Palčić Orahovica” kojoj su nazočili gradonačelnik Orahovice Saša Rister, predstavnici gradskih poduzeća, voditeljica projekta Irela Strabić te ravnateljica Dječjeg vrtića Ivana Radočaj Tokić.

O detaljima projekta pričala je voditeljica Irela Strabić naglasivši kako je ukupna vrijednost ulaganja u realizaciju projekta od usluga izrade dokumentacije, izvođenja radova i nadzora, nabave opreme te usluga promidžbe i vidljivosti projekta u iznosu od 1.607.435,12 eura.

– Radovima je nadograđen kat s novom krovnom konstrukcijom i krovištem, dograđena je višenamjenska dvorana s novim ulazom, izvedena nova ovojnica i dječje igralište, obnovljene su postojeće i izvedene nove instalacije (hlađenje, ventilacija, podno grijanje u novim prostorima, vatrodojavni sustav), a i postojeća elektrana ponovno je postavljena i puštena u rad– rekla je Strabić.

Obratio se potom i gradonačelnik Saša Rister naglasivši kako će od jeseni i početka nove pedagoške godine mali Orahovačni ponovno moći u svoj novi obnovljeni “dom” koji će imati puno noviteta.

– Svima nam je izuzetno drago da smo ovaj projekt završili. Radovi su krenuli 2021. godine i sada je sve spremno za povrata djece u svoj, reći ću, stari/novi “dom”. Imamo pravomoćnu uporabnu dozvolu, odradili smo sve ono što je projektom bilo zacrtano, pa čak i više. Sukladno ciljevima projekta planirano je bilo zapošljavanje dvoje, a mi zapošljavamo četvero novih odgajatelja, trebalo je upisati 152 djece, a mi ćemo upisati 156 u osam odgojnih grupa… Vjerojatno smo jedini u županiji ili među rijetkima koji su uspjeli upisati svu djecu i to je jedna velika pomoć roditeljima koji imaju sigurnost da su im djeca sada u novom, adekvatnom prostoru uz dovoljan broj stručnih osoba koje s njima rade, a treba reći da mi unazad 5-6 godina nismo povećavali niti cijenu vrtića. Moram podsjetiti da će uz sve odgajatelje u vrtići raditi dva asistenta u nastavi te i dalje stručnjaci logoped i psiholog koje smo zaposlili od kada sam postao gradonačelnik– rekao je Rister te naglasio kako je već krenulo preseljenje određene opreme iz sadašnjeg u novi vrtić i kako bi sve trebalo biti preseljeno do 15. kolovoza kako bi do početka pedagoške godine, 9. rujna, sve bilo spremno za otvaranje.

Zavrsna konferencija vrtic 2 Custom

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content