Održana 17. sjednica slatinskog Gradskog vijeća: Upisi u vrtić, sklonište za životinje i slatinska aglomeracija glavne teme

U Gradskoj vijećnici u slatinskom Hrvatskom domu jučer je održana 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine kojom je predsjedao predsjednik vijeća Tomo Tomić.

Sjednici se odazvalo devet vijećnika te zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, privremeni gradski pročelnik Marin Kokorić i pročelnik Krunoslav Šarabok, djelatnici Gradske uprave, predstavnici gradskih tvrtki i institucija, kao i neki građani.

Na ovoj sjednici u aktualnom satu vijećnička pitanja odnosila su se na pojedine gradske projekte i infrastrukturna pitanja, a ponovno su najaktualnije teme bile slatinska aglomeracija, upisi djece u Dječji vrtić “Zeko” Slatina, natječaj za direktorsku funkciju Turističke zajednice Grada Slatine, te sklonište životinja. Odgovore na pitanja, uz zamjenika gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Iliju Nikolića, ponudili su pročelnici Marin Kokorić i Krunoslav Šarabok, te direktori i ravnatelji gradskih tvrtki i ustanova.

Sjednici su nazočili volonteri skloništa za nezbrinute i napuštene pse pri slatinskoj veterinarskoj stanici koji su željeli ukazati na određene nepravilnosti u radu skloništa, te izveli jedan pravi mali performans po uzoru na neke veće instance istaknuvši transparente.

Na sjednici su vijećnici donijeli odluku o imenovanju Stručnog povjerenstva za koncesiju u postupku davanja koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti dimnjačarskih poslova na području grada Slatine, a nakon što su gradski vijećnici iza zatvorenih vrata za javnost donijeli odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Slatine prigodom obilježavanja 1. rujna, Dana Grada i 727. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Tomo Tomić zaključio je rad 17. sjednice slatinskog Gradskog vijeća.

Nakon svih dosadašnjih burnih sjednica u ovom sazivu Gradskog vijeća, ova je protekla, možemo reći, u pomirbenom tonu, pogotovo između vijećnika Kluba HDZ/HSLS i Kluba vijećnika Domovinskog pokreta.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content