Nogometaši Virovitice uvjerljivim pobjedama sudjelovali u proslavi 60. godina njemačkog kluba Stein Sankt Georgen

Ovog vikenda, od petka do nedjelje, njemački nogometni klub Stein Sankt Georgen iz prigradskog naselja grada Traunreuta nizom manifestacija obilježio je svoj 60. rođendan. Kako u Traunreutu žive brojni Hrvati iz Virovitice i okolice, na proslavu su došle kadetska i seniorska momčad hrvatskog trećeligaša Virovitice, koje su sudjelovale u današnjem centralnom dijelu proslave danas, kada su igrali s domaćim ekipama.

Kadetska momčad bila je bolja od domaće ekipe rezultatom 8:0. Tri zgoditka postigao je Patrik Dumić, dok su po jednom domaću mrežu pogodili Dominik Tot, Matijas Šarić, Luka Vilk i Ian Maleković iz igre te Antonio Trupina s bijele točke.

Uoči seniorske utakmice predstavnici NK Virovitice Krešimir Crvenka i Miroslav Čor domaćinima- klubu Stein Sankt Georgenu i Ivici Moslavcu te gradonačelniku Traunreuta Hansu Peteru Dangschatu, uručili su prigodne poklone, a gradonačelnik Dangschat izveo je početni udarac na utakmici.

Domaća momčad iskoristila je dvije pogreške i u dva navrata imala prednost rezultatima 1:0 i 2:1. Ipak, puno kvalitetniji gosti iz Virovitice na odmor odlaze s prednošću 3:2. U drugom dijelu Virovitičani dolaze do uvjerljive pobjede 7:2. Tri zgoditka za goste postigao je Marin Zdelar, dok su jednom domaću mrežu pogodili Benjamin Dijanešić, Miro Škafar i Luka Tomac, a jednom su domaći igrači pogodili vlastitu mrežu.

Dan je zaključen uručenjem posebnog priznanja Bavarskog nogometnom saveza domaćem klubu te veteranskom utakmicom između Stein Sankt Georgena i TUS Traunreuta u kojoj su gosti došli do pobjede 3:2.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content