Nastavlja se vrhunska vinska priča na atraktivnim lokacijama VPŽ: U Voćinu predstavljen program ovogodišnjeg festivala “Slavonija i Podravina, wine not!?”

“Vinski cabaret”, “Papučki vinoplov”, “Tambure i vino na plemićki način”, “Vinski party u plemićkom perivoju”, “Wine & Run – Vinski maraton” i “Virovitica Wine & art” imena su ovogodišnjih manifestacija koje će se održati u periodu od 7. do 28. rujna u sklopu popularnog, i sada već tradicionalnog vinskog festivala “Slavonija i Podravina, wine not!?”

Program ove eksluzivne manifestacije, koja posjetiteljima otkriva bogat svijet vina Virovitičko-podravske županije na atraktivnim turističkim destinacijama, predstavljen je danas (četvrtak) u Geo info centru Voćin.

Dobrodošlicu svim nazočnima na samom je početku poželjela Alma Radoš koja je vodila program, a više o manifestaciji koja spaja povijesne ambijente, zelenu priču i vrhunska vina govorila je direktorica Turističke zajednice VPŽ Martina Jakelić.

-Ove godine, vinski festival postaje festival vina i zalogaja, a kao i prošlih godina, odvijat će se kroz šest manifestacija. Ovim festivalom želimo se pozicionirati na vinskoj karti Hrvatske, promovirati lokalne proizvođače te posjetitelje upoznati s različitim destinacijama na području naše županije – rekla je Jakelić.

Ovogodišnji festival započinje u Turističko-informativnom centru Klopotec uz “Vinski cabaret”, nastavlja se u Geo info centru Voćin uz “Papučki vinoplov”, a zatim se odlazi u Suhopolje u dvorac Janković gdje posjetitelje čekaju “Tambure i vino na plemićki način”. Slijedi “Vinski party” u Dravskoj priči u Noskovcima, obilazak vinograda u Orahovici te naposljetku “Wine and art” u gradskom parku u Virovitici.

-Od prve godine kada je krenuo ovaj festival, pokazalo se da je to ono što naši posjetitelji i proizvođači traže. Bitno je napomenuti da su cijene ulaznica zaista promotivne, od 22 eura za što se dobije puno više nego što je sama cijena ulaznice. Ovo je zaista jedan destinacijski koncept promocije cijelog našeg kraja, a u samom sufinanciranju cijene ulaznica organizatori pokrivaju većinu troškova – istaknula je Jakelić.

Sve nazočne pozdravio je i Predrag Filić, načelnik općine Voćin koja je u posljednjih nekoliko godina pravi magnet za turiste i koja će i ove godine biti domaćin jedne od ukupno šest manifestacija u sklopu 4. festivala “Slavonija i Podravina, wine not!?”.

-Iako najmlađa općina u Hrvatskoj, prepuna je života i prirodnih bogatstava koje zajedničkim snagama planiramo iskoristiti u svrhu turističkog razvoja ovoga kraja. Siguran sam da je ovo malo mjesto prepuno turističkog potencijala i sretan sam što Park prirode Papuk, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, i mi kao lokalna zajednica, u zadnjih nekoliko godina brzim korakom osvajamo turističko tržište. Voćin ovaj razvoj zaslužuje jer ima prirodan i povijesni potencijal te predivnu budućnost pred sobom – kazao je načelnik, a ujedno i predsjednik TZP Vrata Papuka Predrag Filić.

Voditeljica Odjela za organizaciju i posjećivanje Parka prirode Papuk Maja Jurlina izrazila je zadovoljstvo što se na bogatoj vinskoj karti i ove godine našao Geo info centar Voćin.

-Park prirode Papuk jedno je od najposjećenijih kontinentalnih destinacija, s čak 89.000 posjetitelja prošle godine. Geo info centar od otvorenja posjetilo je 45.000 posjetitelja što predstavlja činjenicu da je ponuđeni sadržaj biološke, geološke, kulturno-povijesne baštine na jedan moderan i suvremen način privukao turiste iz svih krajeva Hrvatske. Kao jedni od domaćina festivala, sigurni smo da će i ove godine ono stvoriti nezaboravan hedonistički doživljaj svim posjetiteljima jer upravo ovaj festival predstavlja najljepšu pozivnicu u Voćin, Centar i našu županiju – rekla je Jurlina.

Enologinja Ivana Nemet dio je već uigranog tima priznatih dama kad su istančani okusi i zahtjevna nepca u pitanju pa će tako i ovoga puta posjetiteljima otkriti najsitnije detalje odabranih vina.

-Cilj nam je lokalno predstaviti vina i gostima pružiti najbolje od vina što neki kraj može dati. Tako smo kroz godine tražili i predstavljali najnagrađenija, Decanterom ocijenjena vina i najpoznatije sorte vina naše županije. Imali smo prilike kušati predivna vina, a svake godine tu je i neko od arhivskih vina, gotovo zaboravljene boce naših proizvođača. To je svrha ovoga projekta, da svojim gostima pružamo puno informacija, znanja i zabave, a istovremeno da oživimo neke zaboravljene priče i vinsku priču Virovitičko-podravske županije – zaključila je Nemet.

I četvrti po redu vinski festival organizira Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije u partnerstvu s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode VPŽ te u suorganizaciji s lokalnim turističkim zajednicama. Predstavljanju programa nazočile su ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ Tatjana Arnold Sabo, direktorica TZ grada Virovitice Tamara Štefanec, direktorica TZP Vrata Papuka Ana Marunica, direktorica TZ općine Pitomača Ivona Pankaz i drugi.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se javiti Turističkoj zajednici Virovitičko-podravske županije na mail: [email protected] uz napomenu da se za vinske evente mogu prijaviti isključivo punoljetne osobe. Za svaki event potrebno je kupiti ulaznicu po cijeni od 22 eura, a više detalja o svakoj manifestaciji, kao i poveznice na obrazac za prijavu možete pronaći OVDJE.

(www.icv.hr, ts, www.vpz.hr, foto: Tin Szabo i Anita Zeko)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content