Nastavak ulaganja u zdravstveni sustav: VPŽ nabavila vozilo za potrebe službe školske medicine Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović danas (utorak) je ravnatelju županijskog Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok”, dr. Miroslavu Venusu, predao ključeve osobnog automobila koji je kupljen za potrebe rada službe za školsku medicinu. 

Kupovinom ovog vozila, Virovitičko-podravska županija nastavlja s redovitim ulaganjem u zdravstvo.

-Ovom primopredajom vozila u vrijednosti od 15 tisuća eura nastavljamo ulaganje u vozni park naših zdravstvenih institucija čime pokazujemo kontinuitet ulaganja u zdravstvo. U proteklih šest godina Zavodu za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije kupili smo šest novih vozila u vrijednosti većoj od 110 tisuća eura jer vidimo da ova vozila zaista služe djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo za obavljanje osnovnih djelatnosti, ali za obilaske škola na području naše županije. Vozilo je kupljeno decentraliziranim sredstvima za zdravstvo, a Županija i ravnatelji zdravstvenih ustanova uvijek pronalaze dogovor kako bi sve zdravstvene institucije imale što bolju i kvalitetniju uslugu – bilo ulaganje u opremu, građevinske radove, vozni park ili djelatnike – rekao je župan Andrović. 

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ dr. Miroslav Venus istaknuo je kako se nabavkom novih vozila vodi briga o sigurnosti terenskih djelatnika. 

-Zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji iz decentraliziranih sredstava dobili smo jedno osobno vozilo za potrebe službe za školsku medicinu Zavoda za javno zdravstvo koja je, kao i sve ostale službe, terenska služba. Služba za školsku medicinu će to vozilo koristiti prvenstveno za obilazak terena, za odlazak u škole prilikom provedbe svih preventivnih programa koji se provode po školama uključujući cijepljenje, sistematske preglede i slično. Iako je to samo jedno vozilo bitno je naglasiti da mi uvijek reagiramo na vrijeme i ne čekamo da vozila budu jako stara i istrošena jer je nužno voditi brigu o sigurnosti zaposlenika koji su gotovo svakodnevno na terenu. Ovo vozilo će koristiti tim iz Virovitice koji se sastoji od specijaliste liječnika školske medicine i medicinske sestre, a s time nastavljamo kontinuitet ulaganja u vozni park Zavoda za javno zdravstvo – rekao je ravnatelj dr. Miroslav Venus. 

Primopredaji vozila nazočila je i županijska pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb Melita Sirovica te predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ Rikard Bakan. 

(www.icv.hr, vpz.hr, foto: K. Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content