Naša Mreža dobrote: Dosad prikupljeno dvadesetak torbi i ruksaka, još stignete sudjelovati i pomoći djeci i mladima

Dragi naši čitatelji i svi ljudi velika srca, hvala vam što ste i ovog ljeta učinili dobro djelo. U akciji „Naša mreža dobrote“, s kojom smo počeli 21. lipnja, do danas (srijeda) sakupljeno je dvadesetak torbi i ruksaka, pernice i školski pribor koji će obradovati djecu i mlade u novoj školskoj godini.

Podsjećamo, akciju nastavljamo sve do 2. kolovoza i svi koji žele pokloniti novi ili rabljeni ruksak, torbu, pernicu, školski pribor, mogu to učiniti i u naredna dva tjedna.   

Ove godine u Našu mrežu dobrote kao partner Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica i Informativnom centru Virovitica pridružili su se članovi Rotary kluba Virovitica.

Na području Virovitice i okolnih općina koje pokriva GDCK oko 200 djece i mladih živi u jako skromnim uvjetima i roditelji im često ne mogu priuštiti ni osnovno za školu. Zato je svaka donacija važna, a svaki predmet odvozi se na kućnu adresu, u konkretnu obitelj i predaje djeci i roditeljima na ruke.

U akciji koja je provedena prošle godine sakupljeno je 24 torbi i ruksaka te školskog pribora koji su obradovali djecu u ukupno 13 obitelji s područja Virovitice i pet okolnih općina koje se nalaze na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Virovitica: Gradine, Lukača, Pitomače, Suhopolja i Špišić Bukovice. Godinu dana ranije sakupljeno je 36 torbi i ruksaka.

– Hvala svima onima koji su i najmanjim predmetom, sitnicom ili većim poklonom sudjelovali u akciji, a kojom želimo pomoći djeci i mladima koji teško žive, u obiteljima u kojima se ponekad mora birati tko će dobiti novu odjeću, obuću ,  torbu ili pernicu za školu, jer roditelji nemaju mogućnost svima osigurati potrebno.

Svatko tko sudjeluje u akciji tako pomaže roditeljima pri ovom financijski zahtjevnom razdoblju u godini i pritom donosi djeci osmijeh na lice  – naglašavaju organizatori akcije.

Prikupljene predmete i dalje je moguće donijeti u prostorije Gradskog društva Crvenog križa Virovitica (GDCK) na adresu Ul. Tomaša Masaryka 6, Virovitica (I. kat), svakog radnog dana od 8 do 14 sati.

Hvala svima koji će i ove godine đacima uljepšati početak nove školske godine i pokazati im da nisu sami.

(icv.hr, mlo, arhivske fotografije)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content