Najviše postolje za mladu virovitičku tenisačicu: Una Brkić Klubička osvojila je svoj peti turnir, pobjednica je OP TK Radnik Križevci

Na terenima Teniskog kluba Radnik u Križevcima proteklu subotu održano je otvoreno prvenstvo u tenisu za djevojčice i dječake do 10 godina. Na turniru je sudjelovala i devetogodišnja Virovitičanka Una Brkić Klubička, članica Teniskog kluba TVIN Virovitica.

Na turniru su sudjelovale djevojčice i dječaci iz raznih teniskih klubova (Đurđevac, TVIN, Vrbovec, Koprivnica, Varteks, Hrvoje, Sirela, Đakovo, Zabok, Feniks). Prvo su odigrani svi susreti po skupinama (kvalifikacijski mečevi po sistemu “svatko sa svakim”), a nakon toga su mlade tenisačice i tenisači bili razvrstani u “Zlatnu”, “Srebrnu” i “Brončanu skupinu”.

U izuzetno jakoj konkurenciji mladih tenisačica Una je s dvije pobjede u grupnoj fazi natjecanja (protiv Ekatarine Abramove iz TK Split 1950 i Hane Škvorc iz TK Koprivnica), izborila najjaču “Zlatnu skupinu”.

Kao najviše rangirana plasirala se odmah u finale “Zlatne skupine” gdje je čekala bolju iz polufinalnog susreta između Ane Dautanec (TK Koprivnica) i Nore Pinkava (TK Feniks). Nora se nakon pobjede od 4:3 (5) protiv Ane plasirala u finale.

Mlade tenisačice su odmjerile snage po izuzetno teškom vremenu, na temperaturi od 35 stupnjeva. Nakon manje od sat vremena igre Una je u dva seta rezultatom 4:0, 4:2 odnijela pobjedu i zasluženo osvojila najsjajnije odličje, odnosno pehar u “Zlatnoj skupini” i na taj način je osvojila turnir.

Ovo je njen peti osvojeni turnir, a spomenutim rezultatom Una je zasjela na prvo mjesto rang liste tenisačica do 10 godina Odbora Sjever.

Turnir je održan u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza i TK Radnik Križevci, a mladu Virovitičanku do ovog uspjeha vodili su treneri Saša Felendeš i Leo Gjogj.

(www.icv.hr, TK TVIN Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content