Najbolje od Slavonije u Virovitici: U gradskom Kazalištu predstavom “Krivi Billy s Inishmaana” otvoren 3. Festival slavonskih kazališta

Kazalište Virovitica ove je godine, od 3. do 7. srpnja, domaćin trećeg izdanja Festivala slavonskih kazališta – poznatijeg kao slavonski KaFe, a večeras (srijeda) je odigrana prva u nizu predstava. Ravnatelj virovitičkog Kazališta Tomislav Pintarić istaknuo je čast bivanjem ovogodišnjim domaćinom i ponos što najbolje slavonske kazališne komade imamo prilike vidjeti i u Virovitici.

– Pred kraj kazališne sezone uvijek se najviše radi. Festival otvaramo s predstavom “Krivi Billy s Inishmaana”, a nastavljamo s ostalim nagrađenima. Za sve kazališne izvedbe napravili smo ozbiljan popust; klasična cijena ulaznice iznosi 5 eura, a za studente svega 1 euro. Drago mi je što će domaća publika imati priliku vidjeti ono najbolje što se radi u Slavoniji – govori Pintarić.

ipiccy image 1 1
Foto: Saša Pjanić

Ideja i cilj Festivala jest da se slavonska kazališta snažnije povežu u svim oblicima suradnje, a među njima su Gradsko kazalište Požega, Hrvatsko narodno kazalište i Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka, Kazalište Virovitica i Gradsko kazalište ‘Joza Ivakić’ Vinkovci. Uz to, festival je natjecateljskog karaktera, a cilj KaFe-a je postizanje održivosti i prepoznatljivosti slavonskih kazališta na kazališnoj karti Hrvatske.

Večerašnja, uvodna predstava u spomenuti Festival, “Krivi Billy s Inishmaana” Martina McDonagha, nastala je u koprodukciji Kazališta Virovitica s Gradskim dramskim kazalištem Gavella iz Zagreba. Predstava u režiji Dražena Ferenčina bavi se osakaćenim snovima sirotog dječaka Billyja Clavena te obrađuje „uskogrudnost“ sredine kada je riječ o hendikepiranim osobama, ali i pogrešne poglede na stvari oko nas.

Poznati zagrebački glumac i član Gavelle, Domagoj Janković, u predstavi igra Babbybobby-ja i uživa u suradnji s našim domaćim, slavonskim kazalištem.

20240703_194723

– Podržavam promociju svih vrsta kazališne umjetnosti i bilo kojeg kazališta, pa i ovog slavonskog. Virovitica nas uvijek lijepo dočeka i veselimo se svim budućim suradnjama – ustvrdio je Janković.

Gledatelji će sveukupno imati prilike pogledati tri predstave u Virovitici, uslijed otkazivanja četvrte predstave „Gostioničarka“ Gradskog kazališta Požega. Ulaznice za predstave moguće je kupiti od 10 do 14 h na blagajni kazališta, od ponedjeljka do petka te sat vremena prije početka predstave.

Cijeli raspored pogledajte ovdje.

(www.icv.hr, dj, foto: D. Jagarinec, Saša Pjanić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content