Na obljetnicu došli iz gotovo cijelog svijeta: Usprkos godinama maturanti virovitičke Gimnazije proslavili 46. godišnjicu mature

Protekli vikend maturanti Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, generacija 1974./1978., u Virovitici su proslavili 46. godišnjicu mature. Ova posebna obljetnica obilježena je s velikom radošću i ponosom, u skladu s dogovorom od prošle godine da će se od sada sastajati svake godine. Svjesni da ih je sve manje, članovi generacije žele se nalaziti koliko god mogu, unatoč godinama koje prolaze.

Za mnoge od njih ovo okupljanje bilo je posebno emotivno jer se neki nisu vidjeli čak 25 godina. Pri dolasku su jedni druge prepoznavali s osmijehom i nostalgijom, prisjećajući se starih dana. Četiri odjeljenja zajedno su imala maturu u Suhopolju 1978. godine i od tada su se sastajali svakih pet godina. No, sada, suočeni s neumoljivim protokom vremena, odlučili su se okupljati svake godine kako bi što više vremena proveli zajedno.

20240629_181244-Custom

Članovi generacije danas žive na svim stranama svijeta: u Americi, Kanadi, Švedskoj, Irskoj, Srbiji i naravno Hrvatskoj. Među njima je i naš bivši djelatnik Zlatko Ciprijanović, koji se također pridružio ovom veselom okupljanju. Ovi susreti prilika su za obnavljanje starih prijateljstava, razmjenu životnih priča i stvaranje novih uspomena.

Svi okupljeni članovi generacije 1974./1978. s radošću iščekuju svako novo okupljanje, svjesni koliko su takvi trenuci dragocjeni. Okupljanja postaju sve značajnija s godinama, podsjećajući ih na vrijednost zajedništva i prijateljstva koje traje desetljećima. Proslava 46. godišnjice mature bila je još jedan korak u očuvanju tih veza i stvaranju novih, dragocjenih trenutaka.

(icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content