Na 11. Martinskim ljetnim noćima najbolji čobanac skuhala je ekipa “Bijuklići”

U organizaciji NK Martin i Mjesnog odbora Martin, a pod pokroviteljstvom Grada Našice i Turističke zajednice Grada Našice te drugih sponzora jučer (subota) na nogometnom igralištu u Martinu održane su 11. Martinske ljetne noći – Natjecanje u kuhanju čobanca. Uz vrlo bogat sadržaj za djecu, mnogi posjetitelji mogli su uživati u velikoj gastronomskoj ponudi, a organizirano je i natjecanje u kuhanju čobanca gdje je čak 31 ekipa pripremala slavonski čobanac. Nakon gotovo tri sata kuhanja svoje su uzorke predali komisiji koja je imala pune ruke posla jer su svi uzorci čobanca bili su iznimno dobri, tako da su o samim pobjednicima odlučivale nijanse.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba pohvalio je organizatore te čestitao svim ekipama koje su sudjelovale u kuhanju čobanca unatoč visokim temperaturama te su uspjeli održati tradiciju koja je privukla veliki broj posjetitelja.

– Ova manifestacija u našem kraju postaje prepoznatljivija svake godine nadograđivanjem iste, a i ljestvica se se sve više podiže. Pohvalno je da se usprkos velikim vrućinama okupio znatan broj ekipa. Sve pohvale uputio bih Josipu Perkoviću, predsjedniku Nogometnog kluba, a posebnu pohvalu predsjedniku Mjesnog odbora, Miroslavu Umiljanoviću koji već dugi niz godina za razvoj Martina daje sebe. Uskoro započinjemo izgradnju svlačionica kojim se svake godine vidi razlika, što je ujedno i rezultat svih članova NK Martina i njihov težak rad – rekao je gradonačelnik.

Predsjednik Mjesnog odbora Miroslav Umiljanović zahvalio je gradonačelniku Krešimiru Kašubi, Gradu Našicama i Turističkoj zajednici Grada Našica na velikoj i dugogodišnjoj podršci.

– Ovogodišnja Martinska ljeta noć zaista se pokazala izuzetno uspješnom ,a sve zahvaljujući i velikoj predanosti Nogometnog kluba Martin i Mjesnog odbora , stoga očekujemo kako će se ova manifestacija nastaviti i da će sljedeće godine okupiti još veći broj natjecatelja i posjetitelja. Želio bih se zahvaliti gradonačelniku Krešimiru Kašubi, Gradu Našicama i Turističkoj zajednici Grada Našica na velikoj i dugogodišnjoj podršci – izjavio je predsjednik Miroslav Umiljanović.

Direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler čestitala je organizatorima te im poželjela puno uspjeha u daljnjem radu.

– Martinska ljetna noć zaista svake godine okupi veliki broj sudionika i posjetitelja što nam je iznimno drago. Ovim putem želim istaknuti kad Nogometni klub Martin i Mjesni
odbor Martin nešto organiziraju uvijek bude uspješno, a na tome njim od srca čestitam te im želim poručiti neka ih i dalje prati uspjeh u njihovom daljnjem radu – rekla je direktorica Ines Resler.

Prvo mjesto osvojila je ekipa “Bijuklići” , drugo mjesto pripalo je ekipi “Čiča Mata”, a treće ekipi “Rodbini”. Svim najuspješnijim ekipama uručene su zahvalnice te prigodne nagrade koje su uručili predsjednik Mjesnog odbora Miroslav Umiljanović, gradonačelnik Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler i županijski vijećnik Vanja Prošić.

(icv.hr, ak, Foto: A. Koš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content