Mladić iz Virovitice drogirao se pred sinovima i gušio suprugu: Ne ide u zatvor

Ovih je dana zbog zlostavljanja svoja dva sina na uvjetnu kaznu zatvora osuđen 32-godišnji B. J. iz Virovitice. Presuda navodi da se pred malim sinovima nasilnički ponašao prema svojoj izvanbračnoj supruzi, a pred njima se i gotovo svakodnevno drogirao te konzumirao alkohol, piše Index.

Suprugu je pred djecom naguravao po kući, vikao joj da ima ljubavnika te je gađao svim što mu je došlo pod ruku dok je u naručju držala svog sina. Također ju je u par navrata hvatao za vrat i gušio te joj pred djecom vikao teške psovke. U presudi se navodi da su djeca zbog svega opisanog često plakala, a B. J. bi ih tada odgurivao i govorio da nema vremena za njih.

Zanemarivao bolesnu djecu

Također se navodi da oba dječaka boluju od kronične bolesti, zbog koje zahtijevaju konstantno obavljanje liječničkih pregleda, kontrola i terapija. Umjesto da vodi brigu o njima, optuženi ih je ignorirao te se nije brinuo o njihovoj pravilnoj prehrani, već je sav novac trošio na droge i alkohol.

Djeca su zbog toga bila prljava, neuredna i gladna, a često im je bilo hladno. Zbog svega navedenog bolesne je dječake odveo Zavod za socijalni rad i smjestio ih u udomiteljsku obitelj, a optuženi je prilikom primopredaje bio pijan.

Sud ga je osudio na uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana, koju neće morati izvršiti ako u tri godine ne počini novo kazneno djelo. Također, određena mu je obaveza odvikavanja od ovisnosti o alkoholu i drogama, a ako to odbije, mogao bi završiti u zatvoru.

(index.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content