Mlada virovitička tenisačica Nika Dragičević (15) niže uspjeh za uspjehom: Samo ove godine ostvarila je nekoliko izvanrednih rezultata, a želja joj je juniorski naslov na jednom od Grand Slam turnira

Mlada virovitička tenisačica Nika Dragičević (15) svojim izvanrednim rezultatima i posvećenošću sportu privukla je pažnju na sebe, a samo je ove godine ostvarila niz fantastičnih rezultata. Postala je tako viceprvakinja Dvoranskog prvenstva Hrvatske do 16 godina, osvojila je turnir parova na Tennis Europe turniru u Lošinju i stigla do četvrtfinala u singlu. Na Državnom prvenstvu do 18 godina u Splitu, Nika je stigla do polufinala u singlu, mješovitim parovima i parovima, a poseban uspjeh postigla je na prvenstvu u Čakovcu, gdje je postala državna prvakinja u singlu i parovima. Ponavljamo, ovo su samo ovogodišnji rezultati.

Zasluge za ovaj Nikin uspjeh ima i njezin trener Dražen Lovreković koji je uz nju od njezinih samih početaka. Nika se naime s „bijelim sportom“ upoznala već s pet godina uz svoju stariju sestru koja joj je tada bila inspiracija, a već sa sedam godina počeli su se redati i prvi turniri. Lovreković je u 11 godina rada Niku uputio na prave staze, što potvrđuju rezultati, a i ona sama.

– Imam odličnog trenera koji je uz mene od samih početaka. Ne gleda uvijek na ostvaren rezultat, već mu je bitno i kako se ja osjećam na terenu. Moralna mi je podrška, motivira me prije dvoboja i time mi omogućava da pokažem sve ono što znam- govori Nika.

443820688 855072753315847 8171775215581780272 n

Ipak, nije uvijek lako, jer balansiranje školskih i sportskih obaveza zna biti izazovno.

– Za vrijeme školskih praznika treniram dva puta dnevno uz kondicijske treninge, a kad traje škola, teže je uskladiti obaveze pa uspijevamo odraditi jedan, eventualno dva treninga dnevno- kaže Nika, dodajući da joj organiziranost pomaže u svemu tome. Uskoro će Nika napuniti 16 godina što znači da pred nju dolaze još veći izazovi. Budući da više ne može igrati Tennis Europe turnire, na red dolaze ITF turniri u kojima će se susretati s djevojkama do 18 godina. Upravo je jedan takav turnir Nika istaknula kao najizazovniji.

Picture1 Custom

– Prvi ITF turnir nakon Državnog prvenstva, za koji sam dobila pozivnicu, bio je jedan od najizazovnijih za mene budući da sam na njega došla s naslovom državne prvakinje. Osjećala sam veliki pritisak, posebno u prvom meču. Dodatno je problem stvaralo to što sam bila mentalno iscrpljena, no uspjela sam se sabrati i na kraju slaviti u tri seta- govori i dodaje:

– Prije meča najviše si volim pustiti glazbu kako bi se opustila, ali na terenu ima raznolikih emocija. Nekad poželim napustiti teren, bude tu i ljutnje i tuge, no ne predajem se- dodaje, a upravo ovo izrečeno dokazuje da je Nika spremna za velike stvari.

Prepoznato je to i u reprezentaciji Hrvatske do 16 godina u koju je Nika pozvana, što je jedno posebno poglavlje u njezinoj dosadašnjoj karijeri.

– To je bio moj san i cilj već dugo! Još nisam niti svjesna što ovo sve znači, dojmovi su još uvijek veliki, no ono što mogu reći je da sam iznimno ponosna na poziv u reprezentaciju i da sam spremna za nove izazove. Naravno, ponosni su i moji roditelji koji su mi od samih početaka pružali najveću podršku, koji mi nikada nisu stvarali pritisak i koji su bili uvijek uz mene, u pobjedi i u porazu. To, kao i podrška mog trenera, uvelike su mi pomogli da u svakom trenutku izvučem svoj maksimum, jer veliku sigurnost daje kada iza sebe imaš ljude koji te razumiju i koji su ti veliki vjetar u leđa- govori Nika.

424613334 854183430071446 2495493837991333687 n

Kao uzore, ova talentirana sportašica ističe jednu od ikona ženskog tenisa Serenu Williams, a u današnje vrijeme najviše joj se sviđa stil igre bjeloruskinje Arine Sabaljenke. S obzirom na godine, budući da je Sabaljenki tek 26, a Niki 15, lako je moguće da sa svojim uzorom odmjeri snage na jednim od najvećih svjetskih teniskih turnira. No, Nika ide korak po korak. Kako kaže, slijede priprema za novi ITF turnir, a nakon toga slijede i prve reprezentativne obaveze.

– Pripremam se za ITF turnir u Stobreču, zatim idem s reprezentacijom u Češku, a ubrzo slijede nova dva ITF turnira u Velom Lošinju i Rijeci, pa odmah potom i Europsko prvenstvo u rujnu. Od nekih kratkoročnih ciljeva želja mi je ostvariti što bolje rezultate na ovim turnirima, a velika želja mi je i stići do nekog juniorskog Grand Slam turnira- zaključuje, a za kraj je poslala poruku i svim
kolegama sportašima:

– Nikad ne odustajte od onoga što volite, jer prije ili kasnije vaše vrijeme će doći i sav trud i rad će se isplatiti, u to budite sigurni- dodaje. I mi smo sigurni da su pred Nikom dobri rezultati, jer njezin put prema vrhu tek je započeo.

Lili i Nika

(www.icv.hr, mra, foto: TK Didon, privatni arhiv, Z. Kucelin)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content