Kroz projekt “Zaželi – Općina Sopje” sedam zaposlenih žena brinut će o 45 starijih i nemoćnih osoba

Danas (četvrtak) je u prostoru Općine Sopje održana početna konferencija projekta “Zaželi – Općina Sopje” (SF.3.4.11.01.0186).

Projekt je to koji Općina Sopje po prvi puta realizira samostalno, dok je do sada u nekoliko projekata “Zaželi” sudjelovala samo kao projektni partner. Projekt “Zaželi – Općina Sopje” vrijedan 357.000 eura financiran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda plus, u sklopu Poziva “Prevencija institucionalizacije” kroz Program Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.

Na početku konferencije sve nazočne pozdravio je načelnik Berislav Androš koji je ujedno i predstavio projekt u sklopu kojega će kroz 36 mjeseci sedam djelatnica skrbiti o 45 krajnjih korisnika.

– Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i preveniranja institucionalizacije, odnosno uključivanje teže zapošljivih, ranjivih skupina žena na tržište rada, što ujedno podrazumijeva prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšavanje kvalitete života krajnjih korisnika, osoba u starijoj životnoj dobi i odraslih osoba s invaliditetom pružajući im podršku u svakodnevnom životu, posebice onih koji žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima. Stoga je zaposleno sedam osoba kojima je posao pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom na području općine Sopje – rekao je načelnik Androš istaknuvši nadu kako će se projekt odraditi do kraja bez većih problema, na zadovoljstvo i zaposlenih žena i krajnjih korisnika za koje su osim pomoći i podrške, osigurani i higijenski paketi koje će dobivati jednom mjesečno.

Žene koje su zaposlene u sklopu ovog projekta tom su prigodom dobile i potrebnu opremu koja će im omogućiti lakše obavljanje posla, ali prepoznatljivost na terenu.

– Drago mi je što smo kroz ovaj projekt imali priliku osigurati egzistenciju za sedam žena koje su bile evidentirane kao nezaposlene osobe u bazi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Slatina te sam izuzetno zadovoljan što ćemo kroz ovaj projekt pomoći potrebitima na našem području koji će na taj način imati adekvatnu uslugu i pomoć, a to nam je i bio jedan od glavnih ciljeva proteklih godina – zaključio je načelnik Androš zahvalivši se svima uključenima u ovaj projekt, a posebno Vladi Republike Hrvatske i resornom ministarstvu na odobrenom projektu, kao i Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA na pomoći u pripremi projektne dokumentacije, ali i same realizacije.

Početnoj konferenciji, uz žene zaposlene na projektu i djelatnike Općine Sopje, nazočile su i voditeljica projekta “Zaželi – Općina Sopje” Ana Martinković Krištan i koordinatorica projekta Vlatka Androš te predstavnice VIDRA-e, voditeljica Odjela za regionalni razvoj i strateško planiranje Nataša Katalinić i viša savjetnica u istome Katarina Ivanac.

(www.icv.hr, adf, mf, foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content