Grad Virovitica prijavio projekt uređenja i natkrivanja košarkaškog igrališta na Vegeški

Grad Virovitica nastavlja raditi na projektima usmjerenima ka poboljšanju sportske infrastrukture, a sve kako bi se stvorili što kvalitetniji i bolji uvjeti kako za profesionalne sportaše, tako i rekreativce.

Ovog tjedna je na Javni poziv Ministarstva turizma i sporta za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2025. godini prijavljen projekt „Građenje građevine športsko rekreacijske namjene – natkrivanje postojećeg multifunkcionalnog sportskog terena“. Projekt je prijavio Grad Virovitica u suradnji s Razvojnom agencijom VTA.

Radi se o košarkaškom igralištu na Vegeški gdje će se uz natkrivanje samog terena izvršiti postavljanje tribina uz igralište, postavit će se nova podloga koja će biti obilježena za 4 sporta (mali nogomet, košarka, tenis, odbojka), zatim nova oprema potrebna za provođenje treninga i natjecanja poput novih koševa, semafora i sl. Također, u planu je i postavljanje pristupne rampa za invalide kako bi se osigurao pristup apsolutno svim zainteresiranima za bavljenje sportom i sportskom rekreacijom.

Cilj ovog projekta je povećati broj dostupnih i uređenih sportskih građevina na području grada Virovitice.

Vrijednost projekta je 672.350,94 eura, a projektnu dokumentaciju izradio je Standing d.o.o. Virovitica.

(virovitica.hr, fotografije: Standing d.o.o.)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content