“Grabičko srce” ove godine Darku Barišiću, Standard treći put zaredom pobjednik Memorijalnog nogometnog turnira “Mirko Adžić i Zoran Joć”

Nogometni klub Grabić, uz pokroviteljstvo Općine Sopje, jučer (subota) je po 30. put organizirao memorijalni nogometni turnir posvećen hrvatskim braniteljima Mirku Adžiću i Zoranu Joću, članovima kluba.

U prijepodnevnim satima, na njihovim posljednjim počivalištima na Gradskom groblju u Slatini, cvjetne aranžmane i upaljene lampione položila su izaslanstva NK Grabić i Općine Sopje predvođeni predsjednikom kluba Željkom Boronjekom i općinskim vijećnicima Mirkom Jelinekom i Željkom Janečićem, kao i predstavnici braniteljskih udruga te rodbina. Počast neprežaljenim članovima NK Grabić došao je odati i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić. Upaljeni lampioni za sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje položeni su i kod Križa mučenika na slatinskom groblju.

Turnir je započeo svečanim otvaranjem na nogometnom igralištu NK Grabić, a službeno ga je otvorio šogor prerano preminulog Zorana Joća, Željko Očić.

Na turniru su se natjecale ekipe: Podravac Sopje, Standard Nova Šarovka, Grabić i Mladost 1930. Čađavica.

I ove, kao i dvije godine ranije, titulu najbolje je ponijela ekipa Standarda iz Nove Šarovke, a drugo mjesto nakon lutrije jedanaesteraca pripalo je Podravcu iz Sopja. Treće mjesto pripalo je domaćinu – Grabiću, a četvrti su bili nogometaši Mladosti 1930. iz Čađavice.

Za najboljeg golmana proglašen je Luka Geng, za najboljeg igrača Mario Ružnik, a najbolji strijelac bio je Stjepan Novoselec. Prestižnu nagradu “Grabičko srce” ove je godine dobio trener Grabića Darko Barišić. Pehare i pojedinačne nagrade, uz pomoć predsjednika NK Grabić Željka Boronjeka, uručio je potpredsjednik kluba Filip Marković.

Svoj doprinos 30. memorijalu “Josip Adžić i Zoran Joć” i ove su godine dali članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”, koji su istrčali svoju 10. memorijalnu utrku od Slatine do Grabića. Prije početka utrke, “Glasnici” su odali počast Zoranu Joću i Mirku Adžiću na slatinskom gradskom groblju.

Ovaj nogometni turnir su sudili Goran Loparac, Siniša Horvat, Mario Jozić i Josip Keler, kojima su za to uručene medalje i zahvalnice. Zahvalnice su uručene i svima koji su potpomogli organizaciju ovog memorijala.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content