Četiri biciklista u prometu pod utjecajem alkohola, muškarac (45) u Virovitici napuhao 2,33 promila

U četvrtak, 25. srpnja, u nadzoru prometa zatečena su četvorica vozača bicikla koja su zaustavljena zbog sumnje da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, izvijestila je Policijska uprava virovitičko-podravska.

U Virovitici, oko 15:25 sati, policijski službenici kontrolirali su 45-godišnjaka koji je upravljao biciklom krećući se nogostupom i pritom kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Provedenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija od 2,33 g/kg alkohola u organizmu.

U Orahovici je oko 11:25 sati kontroliran 49-godišnjak, a u Slatini, oko 23:15 sati, kontroliran je 65-godišnjak, obojica se nisu kretala biciklom kako je propisano uz desni rub kolnika. Provedenim alkotestiranjem kod obojice muškaraca je utvrđena koncentracija oko 1,00 g/kg alkohola u organizmu.

U Maloj Črešnjevici, oko 13:10 sati, policijski službenici su kontrolirali 34-godišnjeg biciklistu koji je “krivudao” biciklom po kolniku. Muškarac nije imao važeću osobnu iskaznicu, a ponuđeno alkotestiranje je izričito odbio.

Zbog utvrđenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici muškarcima su izdana adekvatna pismena.

Policija ovim putem apelira na bicikliste da se zbog vlastite sigurnosti, pridržavaju prometnih propisa, a osobito:

  • da uvijek moraju koristiti biciklističku stazu tamo gdje je izgrađena,
  • da ne voze po nogostupu,
  • poštuju svjetlosne prometne znakove (semafore),
  • ne voze se u zabranjenom smjeru,
  • ne voze pod utjecajem alkohola,
  • noću obavezno imaju uključena svjetla i koriste reflektirajući prsluk.

-Mnogi vozači bicikla upravljaju po nogostupu, iako su se dužni kretati biciklističkom stazom, a ako ona ne postoji, što bliže desnom rubu kolnika. Prilikom prelaska preko kolnika, ako ne postoji obilježeni biciklistički prijelaz, vozači bicikla su dužni sići s bicikla i pregurati bicikl preko obilježenog pješačkog prijelaza – poručili su iz PU virovitičko-podravske.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content