Besplatne edukativne i sportske aktivnosti za djecu: Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

Ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić danas je predstavnicima jedinica lokalne samouprave svečano dodijelio ugovore o sufinanciranju provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Gradu Virovitici je za navedeni projekt odobreno 50 tisuća eura, a ugovor je preuzeo gradonačelnik Ivica Kirin.

Svečanost potpisivanja i dodjele ugovora održana je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Za Grad Viroviticu projekt je prijavila Razvojna agencija VTA na natječaj Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade koji se odnosi na sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

– Ono što je možda važno naglasiti je da će sve organizirane aktivnosti i radionice za djecu biti besplatne. Time se svoj djeci omogućuje jednak pristup aktivnostima, a roditelje se ujedno financijski rasterećuje- istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin.

U provedbi projekta sudjeluje Dječji vrtić “Cvrčak” Virovitica gdje će se organizirati učenje engleskog jezika, sportske, STEM i keramičarske radionice, Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Virovitica organizirat će sportske i plesne radionice, a Osnovna škola Vladimir Nazor Virovitica će provoditi STEM radionice i radionice Robotike.

Provedbom projekta opremit će se učionice digitalnom i STEM opremom, popratnim sportskim rekvizitima te će se opremiti kabineti i prostor za izvođenje aktivnosti.

(Razvojna agencija VTA, virovitica.hr, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content