Virovitička knjižnica u lipnju organizira važnu TEDX konferenciju: Govornici otkrivaju tajnu o odluci koja je promijenila njihov SVE(MIR)

Virovitička Gradska knjižnica i čitaonica u četvrtak, 6. lipnja, organizira TEDx konferenciju na temu „Odluka koja mijenja SVE(MIR)“, a na kojoj će poznati govornici s publikom podijeliti svoja iskustva, ideje i vizije. Tema ovogodišnje konferencije koja počinje u 19 sati usredotočena je na odluke koje su za govornike predstavljale nepovratne životne prekretnice, omogućujući im da izgrade novu verziju sebe.

Na ovogodišnjoj konferenciji govornici su psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić, koja će publici približiti mogućnosti trajnog razvoja osobnosti kroz predavanje „Avantura osobne promjene – pet pretpostavki psihičkog zdravlja”.

„Šumski čovjek” Nikola Borić reći će više o tome „Što je sloboda” i pritom prezentirati svoj put od vrhunskog trenera do stila života kojemu je temelj samoodrživost u skladu s prirodom. Blogerica Alis Marić koja se bavi promoviranjem čitanja knjiga, publici će odati tajnu po kojoj je moguće postati gospodar vlastite sudbine kroz predavanje „Pravo na izbor vlastitog puta”.

Paul Bradbury, Britanac koji 20 godina živi u Hrvatskoj, promovira Hrvatsku i direktor je Total Croatia Newsa, predstavit će svoj put samootkrivenja i potpune životne promjene u tridesetima kroz predavanje „Walking out of My Life Aged 33 and Starting Again”.
U svom izlaganju istaknuta hrvatska stručnjakinja za gastronomiju Željka Klemenčić podijelit će kako je od promatrača i pisca o ljudima u gastronomiji postala aktivni sudionik tog svijeta, kroz predavanje „Kako je promjena prehrane promijenila moj život”.

– Ponovno smo ponosni što možemo organizirati važnu TEDx konferenciju u Virovitici, pružajući platformu govornicima koji dijele svoja osobna iskustva i životne promjene. Njihove priče i vizije publici mogu poslužiti kao inspiracija za nekonvencionalan način razmišljanja i otkriće vlastitih potencijala za životnu promjenu – izjavio je ravnatelj Robert Fritz.

– Podsjećamo sve zainteresirane da se za sudjelovanje na konferenciji mogu prijaviti putem e-maila knjižnice – dodao je.

ŠTO JE TEDX?

TEDx je program lokalnih, samostalno organiziranih događaja kojima je cilj zbližiti ljude da dijele iskustva u TED stilu prezentiranja. Skraćenica TEDx označava „samostalno organiziran TED događaj” (independently organized TED event). TEDx konferenciju organiziraju volonteri.

Svaka konferencija ima svoj jedinstveni identitet, a njeni govornici nude inspirativne i edukativne prezentacije u trajanju od 18 minuta ili manje. TEDx je koncept koji je nastao kao rezultat popularnosti TED (Technology, Entertainment, Design) konferencija, poznatih po kratkim, upečatljivim govorima koji potiču na razmišljanje.

TEDx konferencije omogućavaju pojedincima i grupama da samostalno organiziraju lokalne verzije takvih konferencija, približavajući TED iskustvo svojoj zajednici. Privlače raznovrsne govornike iz različitih polja kao što su tehnologija, umjetnost, znanost, kultura, poslovanje i društvo. Govornici dijele svoje ideje, iskustva i vizije s publikom, a često se fokusiraju na rješavanje društvenih, tehnoloških i ekoloških izazova s kojima se suočava svijet.

(www.icv.hr, mlo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content