Uz radost i nostalgiju: Prva generacija Opće gimnazije proslavila 30 godina mature

Obilježena je 30. godišnjica mature prve generacije Opće gimnazije koja je svoje srednjoškolsko putovanje započela davne 1990. godine, nakon završetka ere općih usmjerenja i Šuvarovih generacija. Ova generacija, od 1990. do 1994., ostavila je neizbrisiv trag u povijesti škole, svjedočeći ne samo promjenama u obrazovnom sustavu, već i turbulentnim vremenima Domovinskog rata.

Njihova gimnazijska priča započela je pod vodstvom prof. Matije Hanicha, prvog razrednika, a od drugog razreda, vodstvo je preuzela prof. Ljubica Bešlić, koja je postala njihov oslonac i podrška u godinama koje su slijedile. 

Tijekom ratnih godina, broj učenika u razredu varirao je, često ih je bilo i više od 40. Ipak, unatoč svim preprekama, većina ih je uspješno završila svoje školovanje. Maturiralo ih je 34, od čega 26 djevojaka i 8 momaka. 

Danas, trideset godina kasnije, žive širom svijeta, od Orahovice do Australije i Sjedinjenih Američkih Država. Većina je završila fakultete i ostvarila se u raznim područjima, doprinoseći svojim zajednicama na različite načine. Njihovi životi su ih odveli na razne strane, ali sjećanja na gimnazijske dane, prijateljstva koja su stekli i lekcije koje su naučili ostaju trajno ukorijenjeni u njihovim srcima.

Obljetnica mature prilika je da se prisjete svih lijepih trenutaka provedenih u školi, da obnove stara prijateljstva i proslave svoje uspjehe. Njihova prva generacija Opće gimnazije ostavila je neizbrisiv trag, a zajedništvo i vrijednosti koje su stekli tada, nose sa sobom kroz cijeli život.

(icv.hr, žđl, Foto: M. Škraba)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content