U našičkom naselju Lađanska otkrivena spomen ploča poginulim hrvatskim braniteljima

Jučer (subota) je u Lađanskoj otkrivena spomen-ploča poginulim hrvatskim braniteljima iz ovoga naselja – Ivici Oreškom, Karlu Stojakoviću te Valentin Vonić.

Spomen-ploča postavljena je na Mjesnom domu, a svečano ju je otkrio gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba.

Župnik vl. Goran Mitrović uz prigodnu molitvu i zahvalu blagoslovio je Spomen-ploču, a nakon svečanog blagoslova izaslanstvo je položilo cvijeće i zapalilo svijeće na grbovima hrvatskih branitelja.

-Svečano smo otkrili spomen-ploču u čast poginulim hrvatskim braniteljima ovoga naselja. Ivica Oreški bio je pripadnik 132. brigade, a poginuo je 21. studenog 1991. godine u Paulin Dvoru. Karlo Stojaković bio je pripadnik 132. brigade, a poginuo je 20. svibnja 1992. godine u Posavinu. A Valentin Vonić bio je pripadnik 5. gardijske brigade, a poginuo je 1. srpnja 1992. godine u Slavonskom Brodu. Grad Našice jako je ponosan grad na svoje branitelje jer oni su dali ono najvrjednije što su imali – svoje živote, kao i na one koje su dali svoje zdravlje. U najtežim trenucima za Republiku Hrvatsku oni su se nesebično žrtvovali kako bismo mi mogli danas živjeti u slobodnoj, suverenoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Predsjednik Mjesnog odbora Lađanska Mišo Svržnjak zahvalio se Gradu Našicama na dugogodišnjoj podršci te Mati Kljajiću na donaciji ove spomen-ploče.

-Okupili smo se ovdje na ovom mjestu kako bismo odali počast onima koji su svoje živote položili na oltar domovine. Svako uklesano ime i datum na ovoj spomen-ploči u sebi nosi priču o hrabrosti, žrtvi i ljubavi prema našoj zemlji. Ovo je mjesto tuge, ali i ponosa – tuge jer smo izgubili najbolje među nama, naše sinove, očeve, braću i prijatelje, a ponosa jer su upravo njihova hrabrost i žrtva omogućili da danas živimo u slobodnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj. Želio bih se zahvaliti Gradu Našicama odnosno gradonačelniku Krešimiru Kašubi i gospodinu Mati Kljajiću koji je omogućio izradu i realizaciju spomen-ploče – rekao je predsjednik Mišo Svržnjak.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content