U Đurđevcu tradicionalno na Picokijadi izabrani najljepši pevci Podravine

Najljepši pevec Podravine kukuriče u dvorištu Zdravka Petrića.

I ove je godine bila neobično velika konkurencija među natjecateljima za izbor najljepšeg pevca, ali i velik interes malih i velikih posjetitelja koji su na prostru ŠRC-a Vlado Leščan Duspe željeli vidjeti pernatu i raspjevanu ekipu izloženih pijetlova i druge male i golovrate peradi. Cilj izložbe je ne samo pokazati starinske vrste pijetlova koji i danas šeću podravskim dvorištima, nego i dodati još jednu priredbu u cilju promicanja Đurđevca kao Grada Picoka i daljnjeg razvijanja đurđevačkog turističkog brenda vezanog uz picoka-piščoka, pevca i pijetla.

Stoga je izložba najljepših pijetlova Podrvine tradicionalno smještena u program Picokijade. Uz posjetitelje, njihovu ljepotu, boju perja i ponosno držanje ocijenila je i stručna komisija. Uz pevce, održana je i izložba golovratki, te đureka i katica.

Prvu nagradu za najljepšeg pevca dobio je Zdravko Petrić, drugu Lorena Miljaković, a treću Jadradranka Čižmešinkin. Prvu nagradu za najljepšeg đureka osvojila je Tcna Ciraki, drugu Mladen Čižmešinkin, a treću Marko Posavec, dok je prvu nagradu za najljepšeg golovratana dobio Mladen Čižmešinkin, drugu Ivan Lazar, a treću Danica Odobašić.

Podijeljene su i utješne nagrade.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content