U Donjoj Motičini započeo program “Zaželi za Donju Motičinu”: Zaposlene 22 žene koje će se brinuti o potrebitima s područja općine

Danas (petak) je načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević u općinskoj Vijećnici svečano potpisao ugovore s 22 žene koje su zaposlene u novom trogodišnjem programu “Zaželi”.

Program nosi naziv “Zaželi za Donju Motičinu”, a uz Općinu, koja je nositelj, partner na projektu je LAG Karašica, a ukupna vrijednost programa iznosi 1.089,000,00 eura te je sto posto financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Uz žene koje će brinuti ostalim i nemoćnim osobama zaposlena je glavna voditeljica projekte te dvije koordinatorice. Voditeljica je Gordana Stuparić, a koordinatorice Sunčica Divjanović i Josipa Anđelić, a nazočne je na početku pozdravila glavna voditeljica Gordana Stuparić.

-Svi smo sretni što je nakon dugog očekivanja ovaj projekt napokon započeo i da možemo pomoći našim starim i nemoćnim sumještanima. Nas tri smo ovdje za svaku pomoći, tu smo da rješavamo sve probleme i sigurna sam kako će sve proteći u najboljem mogućem redu – rekla je Stuparić, a potom se obratio i načelnik općine Donja Motičina Željko Kovačević.

-Ovaj program ima fokus isključivo na korisnika i ja sam siguran da će oni svi biti zadovoljni. Već su počela pitanja zašto su tri osobe zaposlene kao voditeljica i koordinatorica, naime sve su one nužne, velik je to posao, ogroman projekt, jako vrijedan i zato je na svima nama velika odgovornost. Imamo dovoljan broj krajnjih korisnika za sve zaposlene žene, ali reći ću i to ako se ne daj Bože nekome od naših nešto dogodi, imamo pravo poslati naše žene i u druga okolna mjesta, općine i gradove. Siguran sam da je lijep projekt pred nama u kojem će svi biti zadovoljni, ali svi moramo biti pošteni, odgovorni i odraditi sve što se odraditi mora – rekao je Kovačević.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content