Turističkoj zajednici grada Virovitice odobrena sredstva za sadnju stabala u sklopu projekta “Hrvatska prirodno tvoja” – “Croatia naturally yours”

U sklopu projekta poticanja razvoja održivog turizma “Hrvatska prirodno tvoja” – “Croatia naturally yours”, čiji su pokrovitelji Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica, Turističkoj zajednici grada Virovitice odobreno je 1.348,29 eura za nabavu sadnica stabala u 2024. godini.

– Ovo je još jedan projekt kojim će se, uz projekte koje provodi Grad Virovitica, doprinijeti ozelenjavanju grada i prilagodbi klimatskim promjenama – istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Tamara Štefanec.

Pri odabiru sadnica treba voditi računa o autohtonim vrstama koje rastu na našem području, a prema popisu Šumarskog fakulteta u Zagrebu. Sadnice će biti posađene u mjesecu listopadu, a svako posađeno stablo bit će označeno oznakom održivog turizma “Hrvatska prirodno tvoja” – “Croatia naturally yours”.

Podsjetimo, Grad Virovitica trenutno provodi projekt “Grad koji diše – I. faza” u sklopu kojega je do sada na području grada i prigradskih naselja posađeno ukupno 747 stabala, a preostala je sadnja još 582 sadnice. Za navedeni projekt odobrene su i II. i III. faza te se uskoro očekuje javna nabava za iste.

Uz “Grad koji diše”, Virovitici je odobren i projekt uređenja užeg centra grada, a u sklopu kojeg građani također mogu očekivati sadnju novih stabala i grmova.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content