Turističkoj zajednici grada Našica u okviru projekta “Hrvatska prirodno tvoja” – “Croatia naturally yours” odobrena sredstva za sadnju stabala

U okviru projekta poticanja razvoja održivog turizma “Hrvatska prirodno tvoja” – “Croatia naturally yours”, čiji su pokrovitelji Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica, Turističkoj zajednici grada Našica odobrena su sredstva za nabavu sadnica stabala u 2024. godini.

Pri odabiru sadnica treba voditi računa o autohtonim vrstama koje rastu na našem području, a prema popisu Šumarskog fakulteta u Zagrebu. Sadnice će biti posađene u mjesecu listopadu, a svako posađeno stablo bit će označeno oznakom održivog turizma “Hrvatska prirodno tvoja” – “Croatia naturally yours”.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba zahvalio je Ministarstvu turizma i sporta i Hrvatskoj turističkoj zajednici na odobrenom projektu.

– Ovo je od iznimne važnosti za naš grad jer je sadnja stabala bila svakako u planu kako bi grad bio zeleniji, a samim time i građanima ugodniji za življenje. Također želja nam je posjetiteljima koji će doći u naš grad pokazati kako Grad Našice vodi brigu o održivom razvoju i očuvanju okoliša – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Direktorica TZ grada Našica Ines Resler također je zahvalila Ministarstvu turizma i sporta i Hrvatskoj turističkoj zajednici na podršci i suradnji.

-Turistička zajednica Grada Našica prijavljuje se na sve natječaje u kojima je prihvatljiv prijavitelj, za manje, ali i velike projekte, pa smo tako ove godine iz fondova HTZ-a povukli oko 35.000 eura za razvoj outdoor turizma, Našičku vitešku priču i Večer vina u Perivoju – rekla je Ines Resler.

(nasice.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content