Tri naslova za Viroviticu, a jedan za Suhopolje na 5. nogometnoj olimpijadi u Gornjem Bazju

Proteklog vikenda Škola nogometa Općine Lukač, koja djeluje pri Nogometnom klubu Bratstvo Gornje Bazje, na stadionu Školski vrt, uz pokroviteljstvo Općine Lukač, organizirala je 5. nogometnu olimpijadu.

Prvog dana, u subotu 15. lipnja, održala su se natjecanja u uzrastima U-9 i U-13. Nakon prvog dijela nogometnog turnira za uzrast U-9 u polufinale su se plasirale ekipe Suhopolja, Virovitice I., Daruvara I i domaće Bratstvo. Suhopolje je bez problema svladalo Bratstvo, dok je Virovitica dominirala u susretu s Daruvarom. Daruvar je u susretu za treće mjesto bio bolji od Bratstva. U finalnoj utakmici nakon nekoliko propuštenih prigoda ekipe Virovitice, Suhopolje je u drugom dijelu utakmice došlo po pobjedničkog zgoditka.

Najbolji strijelac turnira bio je Fran Kirin, dok je za najboljeg vratara proglašen Jure Grdić. Oba su igrača iz pobjedničke momčadi Suhopolja. Za najboljeg igrača proglašen je Marin Buđak iz ekipe Virovitice I.

POBJEDNICI U IGRAMA

Izvođenje penala: Mislav Matić, Matej Horvat, Mateo Klešić i Karlo Prister (Virovitica II.) Preciznost: Fran Bartolić i Viktor Šantić (Virovitica II.)
Tehnika: Pavle Čurić i Lucas Jurišić (Suhopolje)

Na turniru uzrasta U-13 sudjelovalo je šest ekipa. U prvoj skupini prva je bila Virovitica, koja je u odlučujućoj utakmici svladala Suhopolje, dok je treća bila Mladost iz Čačinaca. U drugoj skupini prvo je bilo Bratstvo, drugi Rezovac, a treća Pitomača.

U polufinalu Virovitica je s 1:0 svladala Rezovac, dok je susret između Suhopolja i Bratstva završio rezultatom 1:1. Boljim izvođenjem penala u finale se plasiralo Suhopolje. Obje utakmice za poredak završile su bez pobjednika. U ogledu za treće mjesto remizirali su Bratstvo i Rezovac 1:1, dok je finalni ogled između Virovitice i Suhopolja završio bez zgoditaka 0:0. Boljim izvođenjem penala Bratstvo je bilo bolje od Rezovca, a Virovitica od Suhopolja.

Najbolji strijelac turnira bio je Ivan Špoljar iz Bratstva, dok je za najboljeg vratara proglašen Josip Vidović. Za najboljeg igrača proglašen je Luka Šafran iz ekipe Suhopolja.

POBJEDNICI U IGRAMA

Izvođenje penala: Ivan Špoljar, Tian Ivanešić, Stjepan Ribić i Sven Udovičić (Bratstvo) Preciznost: Nino Bota i Toni Ivanešić (Bratstvo)
Tehnika: Luka Šafran i Luka Huđ (Suhopolje)

Drugi dan natjecanja otvorile su ekipe uzrasta U-11. U završnicu su se plasirale ekipe: Virovitica narančasti, Virovitica plavi, Suhopolje i Pitomača. U polufinalu, ekipa Virovitica narančasti bila je bolje od ekipe Virovitica plavi, dok je druga polufinalna utakmica između Suhopolje i Pitomače završila 1:1 te se boljim izvođenjem penala u finale plasirala Pitomača.

U susretu za treće mjesto ekipa Virovitica plavi bila je bolja od Suhopolja, dok je u finalu ekipa Virovitica narančasti nadjačala Pitomaču.

Najbolji strijelac turnira bio je Noa Špoljarić iz Pitomače, za najboljeg vratara proglašen je Borna Pulja, a za najboljeg igrača Niko Šitum, obojica igrača ekipe Virovitica narančasti.

POBJEDNICI U IGRAMA

Izvođenje penala: Dominik Grujić, Špoljar, Mihael Iličić i Mateo Horvat (Bratstvo) Preciznost: Jakov Benčina i Matej Šuper (Virovitica)
Tehnika: Dominik i Domagoj Momić (Daruvar)

U popodnevnom terminu natjecale su se ekipe u uzrastu U-15. Dvije kipe NK Virovitice osvojile su prva mjesta u skupinama, dok su druga mjesta zauzeli Pitomača i Daruvar.

U polufinalnim utakmicama Virovitica I je bila bolja od Pitomače, dok je Daruvar svladao drugu ekipu Virovitice. U finalu Virovitica je bilo bolja od Daruvara, dok je susret za treće mjesto između Virovitice II i Pitomače završio 1:1, a boljim izvođenjem penala Virovitica II došla je do bronce.

Najbolji strijelac turnira bio je Gabrijel Iličić, dok je za najboljeg igrača proglašen Lovro Vidović, obojica igrača Virovitice I. Za najboljeg vratara proglašen je čuvar mreže ekipe Daruvara Matko Delonga. 

POBJEDNICI U IGRAMA

Izvođenje penala: Erik Mrak, Fran Torbašinović, Noa Šamu i Mateo Jakupec (Pitomača) Preciznost: Ivan Bastalić i Simon Majstor (Pitomača)
Tehnika: Marko Srnak i Patrik Dumić (Virovitica)

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content