Treće izdanje utrke Klopotec trail Pitomača 2024. okupilo preko 330 trkača: Donosimo djelić atmosfere

Općina Pitomača danas (subota) je bila domaćin velikog trkačkog spektakla s međunarodnom ‘notom’, dugo iščekivanog “Klopotec traila” koji se ove godine održao po treći puta i okupio preko 330 trkača.

Okupljene sudionike, volontere i sve one koji su sudjelovali u organizaciji, na samom početku, u nazočnosti predsjednika Županijske skupštine VPŽ Dinka Begovića, direktorice Turističke zajednice općine Pitomača Ivone Pankaz, pozdravio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, ujedno i jedan od sudionika utrke, koji je uoči starta pohvalio organizaciju, te izrazio zadovoljstvo odazivom natjecatelja.

-Drago mi je da ove godine na Klopotec trailu ima puno više trkača nego što je bilo prošle godine, da su oni koji su prepoznali ovaj odličan trail vratili se i ove godine, ali ima i dosta novih trkača. Naša Virovitičko-podravska županija unazad nekoliko godina doista je postala županija sporta, županija trkača, trailova, polumaratona. Da naša županija ima Litice oko Virovitice, u Slatini Popišanac trail, u Virovitici Mrku trku, ovdje u Pitomači Klopotec trail i svake godine sve više i više, prije svega obitelji, što znači da se sve više bavimo sportom i živimo zdrav život – rekao je župan Andrović.

I ove godine sudionici utrke natjecali su se na kraćoj stazi od 7 kilometara (+D 190 metara) i na dužoj stazi od 14 kilometara (+D 360 metara). Start i cilj ove godine bio je na samom Klopocu, odnosno Turističko-informativnom centru Klopotec na Kladarskem bregu. Utrka je bila trail koncepta, a staze koje su kružnog tipa bile su u potpunosti označene. Podloga je bila makadam, kolni put, planinarska staza i ponešto asfalta.

-Ponovo smo na našem Klopocu, na našem Turističko-informativnom centru na prekrasnoj sportskoj manifestaciji koja se održava po treći puta i stvarno možemo reći da smo jako zadovolji. Klopotec trail je ove godine okupio preko 330 sudionika, što ozbiljnih trkača, što rekreativaca, ali svi jednako vrijede na ovakvom eventu. Kao i svake godine, Klopotec je organiziran u dvije kategorije, odnosno u ruti od 14 i 7 kilometara, omjer muških i ženski trkača je podjednak, a ima i djece s roditeljima koji također trče. Osim što su uživali u prekrasnim ljepotama naše prekrasne Bilogore i naših vinograda, također su mogli uživati u domaćim delicijama s područja općine Pitomača, ali i Virovitičko-podravske županije – rekla je direktorice TZ općine Pitomača Ivone Pankaz te zahvalila svima koji su na bilo koji način sudjelovali.

I ovog puta nije nedostajalo dobre zakuske i dobre kapljice zahvaljujući lokalnim OPG-ovima koji su predstavili svoje proizvode. A svakako treba istaknuti i velik broj volontera, djelatnika Policijske postaje Pitomača i vatrogasce Vatrogasne zajednice Općine Pitomača koji su dali svoj obol, dok se za sigurnost natjecatelja brinuo i tim spašavatelja HGSS Stanice Orahovica.

Ovakav profil utrke svima daje priliku za druženje i dobar provod u startno-ciljnoj zoni te da svaki sudionik provede dovoljno vremena na atraktivnim lokacijama pitomačkog vinogradarskog kraja.

Sve rezultate možete vidjeti OVDJE.

Zavirite u fotogaleriju, donosimo djelić atmosfere s trećeg izdanja Klopotec Trail Pitomača 2024.

(www.icv.hr, ib, foto: K. Toplak, Foto Begović, I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content