Treće izdanje poetsko-glazbene večeri “Čitanje pod zvijezdama” privuklo mnoge ljubitelje umjetnosti riječi

Uz zalazak sunca i prve zvijezde, unutar dojmljivog ambijenta Palače Pejačević u Virovitici jučer (utorak) je održano treće izdanje priredbe “Čitanje pod zvijezdama”. U organizaciji Ogranka Matice hrvatske sa suradnicima, ova inspirativna večer privukla je mnoge ljubitelje umjetnosti riječi.

IMG_6170

– Na ovoj poetsko-glazbenoj večeri čitamo poznate hrvatske autore, ali i one domaće koji se bave pisanjem. U programu sudjeluju virovitička Strukovna škola, Gimnazija Petra Preradovića, Tehnička škola, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica s čitateljskim klubovima za mlade i odrasle, članovi Ogranka i ostali građani koji se bave pisanjem – istaknula je dopredsjednica Ogranka Matice hrvatske u Virovitici Dubravka Sabolić.

Okupljeni građani mogli su uživati u dobroj poeziji, stihovima i pjesmama za dušu koje su interpretirali kazivači različitih generacija. Ova manifestacija nastoji biti „most“ koji iz godine u godinu povezuje sve ljubitelje književnosti i umjetnosti, mjesto prihvaćanja i stvaranja jedinstvene zajednice.

IMG_6155

– Kada smo prvi put napravili ovakvu priredbu, ljudi su pitali hoćemo li nastaviti s organizacijom i sljedeće godine. To nas je ponukalo da ovaj program koncipiramo kao višegodišnju manifestaciju u lipnju, na početku ili sredinom mjeseca – objašnjava Sabolić.

Matica hrvatska jedna je od najstarijih hrvatskih kulturnih institucija te jedan od najvećih nakladnika knjiga i časopisa u Hrvatskoj.

(icv.hr, dj, foto: D. Jagarinec)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content