Proslava 135. obljetnice Hrvatskog kulturnog društva “Lisinski” u Našicama

U višenamjenskoj dvorani u novoobnovljenom dvorcu Pejačević u Našicama jučer (petak) održana je svečana Skupština Hrvatskog kulturnog društva “Lisinski” kojom su proslavili 135 godina svojega djelovanja. Proslava je započela sa svetom misom u crkvi sv. Antuna Padovanskog i polaganjem cvijeća kod biste Vatroslava Lisinskog. Na svečanoj skupštini nazočili su i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba i direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler koji su dali svoju podršku HKD -e “Lisinski”.

Na samom početku skupštine predsjednik Miroslav Šarić pozdravio je sve prisutne, te istaknuo važnost ” Lisinskog” za Grad Našice, ali i našički kraj.

– Svečanu skupštinu povodom svog 135. rođendana danas je održalo Hrvatsko kulturno društvo „Lisinski” Našice, a osnovani smo 27. lipnja 1889. godine na poticaj naših građana. Aktivno sudjelujemo u kulturnom životu Grada Našica i okolice već 135 godina, promičući kulturnu baštinu i tradiciju domaćoj i inozemnoj publici. Imamo sedamdesetak aktivnih članova i suočavamo se s izazovima vezanim za članstvo, ponajviše među mladima koji danas imaju veliki izbor aktivnosti, pa folklor ili zbor često dolaze na posljednje mjesto. Zato ovim putem pozivam sve zainteresirane da nam se priključe. Hvala svim našim sponzorima, posebno Gradu Našicama i gradonačelniku Krešimiru Kašubi, Turističkoj zajednici Grada Našica i direktorici Ines Resler, Mjesnom odboru Grada Našica te svim sponzorima koji podržavaju naš rad. Posebno hvala članovima Hrvatskog kulturnog društva Lisinski Našice koji svoje slobodno vrijeme posvećuju ovom hobiju, a to je očuvanje tradicijske i kulturne baštine – izjavio je predsjednik Miroslav Šarić.

– Velika je ovo godina za naš grad jer slavimo i 795. godina Našica. HKD „Lisinski” je prepoznatljivo društvo i nositelj kulturnog života u našem gradu, promovirajući Našice lokalno i šire. Mnogi od nas Našičana na neki smo način povezani uz ovo „Lisinski”. Poseban je osjećaj biti danas na ovoj svečanoj sjednici, sudjelovati u dodjeli priznanja i zahvalnica, te čestitati svima onima koji su doprinijeli radu društva – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

(icv.hr, ak, Foto: A. Koš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content