Pred nama ugodniji ljetni dani, no i dalje nestabilno: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u tjednu pred nama

Pred nama su ugodniji ljetni dani, no ipak do petka očekujemo nestabilno i promjenjivo vrijeme., a tijekom subote i nedjelje bi se trebalo zadržati suho.

Grmljavinski pljuskovi ponegdje će tijekom utorka, srijede i četvrtka biti izraženiji. Velika je vjerojatnost za mjestimice i izraženije grmljavinsko nevrijeme koje može biti praćeno tučom, krupom ili gradom, na udare umjerenim do jakim vjetrom promjenjiva smjera te obilnijom količinom oborine u kratkom periodu što može rezultirati urbanim bujičnim poplavama.

Jutarnja temperatura između 17°C i 22°C. I dalje će ponegdje biti neugodno toplih ili tropskih noći. Najviša dnevna temperatura biti će između 26°C i 33°C ili koji stupanj više tijekom subote i nedjelje.

U dane vikenda ponovno vruće. Vjetar sjevernih i sjeveroistočnih smjerova, u dane vikenda u okretanju na južne i jugozapadne. UV-indeks umjeren, visok i vrlo visok prema kraju tjedna.

Također, DHMZ izdao je žuto upozorenje za danas (uotrak) i sutra, 26. lipanj za Osječku regiju u kojoj se nalazi i Virovitičko-podravska županija.

(www.icv.hr, kp)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content