“Pravo na dostojanstven život” Udruge invalida rada i ostalih OSI Virovitica: Šest žena brinut će o krajnjim korisnicima, s poslom započinju 1. srpnja

Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica, uz pomoć Razvojne agencije VTA, prijavila je projekt brige o starim i nemoćnim osobama po nazivom “Pravo na dostojanstven život”. Projekt je odobren i trajat će 36 mjeseci.

Putem projekta šest žena brinut će se svaka o šesta krajnjih korisnika na području općina Pitomača, Špišić Bukovica, Lukač, Gradina i Suhopolje te grada Virovitice. Projekt je započeo 1. travnja, dok su danas u prostorijama udruge potpisani ugovori sa ženama koje će brinuti o krajnjim korisnicima, a koje s poslom započinju 1. srpnja.

Ukupna vrijednost projekta je 270 tisuća eura, a partner u projektu je Općina Suhopolje.

– Ovo nam je prvi ovakav projekt i nadamo se da ćemo sve uspješno odraditi. U projekt je, uz šest žena koje se brinu o krajnjim korisnicima, uključena i administrativna djelatnica- tom prilikom nam je rekla predsjednica Udruge invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica Marija Kelečić.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content