Povodom “Ivanja 2024.” u Okrugljači održana 27. smotra folklora: Pjesmom i plesom čuvaju tradiciju od zaborava

U sklopu programa obilježavanja Dana općine Špišić Bukovica, u Mjesnom domu u Okrugljači jučer (subota) je održana 27. smotra folklora koju svake godine povodom “Ivanja” organizira KUD “Graničar” Okrugljača.

Tim povodom pred prepunim gledalištem Mjesnog doma u Okrugljači nastupili su folkloraši KUD-a “Seljačka sloga” Brezovica, “Šandrovac” iz Šandrovca, Dramska skupina Udruge umirovljenika iz Ferdinandovca i domaćini, KUD “Graničar” Okrugljača.

Više o ovom vrijednom KUD-u koji će u listopadu ove godine proslaviti veliki jubilej – 45 godina aktivnog rada, govorila je predsjednica KUD-a i glavna organizatorica ove smotre Nada Bartolić, a sve nazočne pozdravio je i zahvalio se na ovoj lijepoj priredbi kojom se obilježava Dan općine Špišić Bukovica, načelnik općine Hrvoje Miler koji je i otvorio smotru.

Svi izvođači dobro su se pripremili te glazbom i pjesmom proveli publiku putevima Bilogore, Podravine i Slavonije, a glumci dramske skupine z Ferdinandovca na opće zadovoljstvo svih nazočnih među kojima je bio i predsjednik MO Okrugljača Darko Bartolić, izveli su šaljivi skeč iz života umirovljenika.

Predsjednica KUD-a Nada Bartolić tim je povodom svim sudionicima uručila i prigodne zahvalnice koje su dobili i zaslužni za rad ovog društva, Nevenko i Marijanka Fruk te Općina Špišić Bukovica.

Nakon službenog dijela uslijedilo je druženje sudionika i posjetitelja, naravno, uz glazbu, pjesmu i ples.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content