POTPORA RAZVOJU PČELARSTVA Grad Virovitica uskoro će raspisati javni poziv za dodjelu novčanih potpora pčelarima

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice (srijeda) usvojena je Odluka o potpori razvoju pčelarstva na području Grada Virovitice za 2024-2027. godinu.
Naime, virovitička Udruga pčelara uputila je Gradu zahtjev za dodjelom novčanih potpora, odnosno subvencija pčelarima s područja grada, a u svrhu poticanja razvoja pčelarstva i proizvodnje meda. Prema podacima Udruge, za ovu je godinu evidentirano 7.497 pčelinjih zajednica kod 108 pčelara.

Usvajanjem ove odluke udovoljilo se zahtjevu pčelara s obzirom na to da je pčelarstvo u Republici Hrvatskoj, pa tako i u gradu Virovitici, tradicionalna poljoprivredna grana koja ima veliki gospodarski značaj.

U gradskom proračunu za ovu godinu sredstva za navedenu namjenu planirana su iz prihoda od poljoprivrede, a iznose 29.000,00 eura.

Po stupanju usvojene Odluke na snagu, slijedi objava javnog poziva za dodjelu potpora.
Potpore podrazumijevaju dodjelu bespovratnih novčanih sredstava, a u skladu s Odlukom, dodjeljivat će se za očuvanje pčelinjeg 5,00 eura po košnici, s time da najveći iznos subvencije po korisniku u tekućoj godini može iznositi 500,00 eura.

Grad će potpore dodjeljivati u razdoblju od 2024. do 2027. godine.

Odluku možete preuzeti OVDJE 

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content