Počela je 4. utrka Nexe Croatia Backyard Ultra na Lapovcu u organizaciji URT “Nexe Team” Našice

U organizaciji URT “Nexe Teama” Našice na Lapovcu je jučer (petak) krenula 4. po redu utrka Nexe Croatia Backyard Ultra. Izuzetno teška utrka u kojoj može pobijediti samo najizdržljiviji trkač. Utrka je okupila 150 sudionika i pripadnike Hrvatske vojske, a utrka je krenula u 18 sati.

– Priznajem da je ovo velik organizacijski događaj i istovremeno veliki izazov za organizacijski tim. Natjecatelji su zadovoljni, a potrudili smo se omogućiti im sve da bi se osjećali ugodno. Vremenski su uvjeti teški – sparina, vrućina, južina, ali se nadamo da će biti postavljen novi hrvatski rekord i da će trkači trčati preko 40 sati. Pobjednica prve utrke i branitelj naslova također su ovdje. Iščekuje nas težak i dug dan, bit će suza, ali ćemo biti ponosni. Istaknuo bih dobru suradnju s MORH- on koji su uključeni i u ovaj projekt. Imaju jako dobre trkače koje poznajem iz drugih natjecanja, tako da mislim da mogu ostvariti dobre rezultate. Prvi je Grom i ove godine na Ultri, Josip Ergović, predsjednik Rukometnog kluba NEXE i naš sponzor, koji planira otrčati dobru utrku – rekao je predsjednik Gaal.

Natjecatelje su pozdravili tajnik Sportske zajednice Osječko- baranjske županije, Dubravko Ižaković, predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović i direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler, koja je ujedno i izjavila kako je Nexe Croatia Backyard Ultra vrlo važan aspekt za promociju Grada i najavila daljnju podršku.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba izrazio je zadovoljstvo što se utrka održava na Lapovcu i čestitao je našičkih Udruzi rekreativnog trčanja na organizaciji.

– Nexe Croatia Backyard Ultra prepoznatljiva je utrka u Hrvatskoj i širim razmjerima. Četvrta godina i 150 sudionika iz osam zemalja sudjelovati će ove godine. Čast mi je pozdraviti sudionike, zaželjeti im sreću i uspjeh u utrci i da uspiju izdržati što više i duže. Predstavio sam im i baš grad kao jedan od najljepših malih gradova u Republici Hrvatskoj – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Turistička zajednica Grada Našica prepoznala je ovu utrku kao dio projekta i promocije outdoor turizma u koju su uključeni i Biciklističkim klub Našice te ŠUF “Šaran” Našice.

(icv.hr, ak, Foto: A. Koš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content