Ovog vikenda održava se sedmo izdanje utrke “XCO Put Šarana”: Doznajte što vas sve očekuje

Dok je nekima to samo još jedan vikend, ljubiteljima adrenalina, sporta i prirode, to je vikend koji jedva čekaju i smatraju najboljim u godini. Naime, drugog vikenda u lipnju održava se Put Šarana Outdoor Weekend koji iz godine u godinu privlači sve više biciklista i posjetitelja iz cijele Hrvatske.

U organizaciji Biciklističkog kluba BOR, te uz potporu Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, Turističke zajednice grada Virovitice, Virovitičko-podravske županije, Sportske zajednice grada Virovitice, Sportske zajednice grada Virovitičko-podravske županije i ostalih partnera i sponzora, sedmo izdanje atraktivne manifestacije održat će se kroz tri događaja.

XCP Put Šarana – 8. lipanj

Subota je prvi dan iščekivanog sportskog vikenda, rezerviran za bicikliste natjecateljskog duha. Zbog radova na Virovitičkim ribnjacima, ove godine promijenjena je lokacija, ruta te sam tip utrke. 

Novo mjesto okupljanja, start i cilj bit će na igralištu u Podgorju u istoimenom virovitičkom prigradskom naselju. Ove godine utrka je tipa XCP, što znači da start i cilj nisu na istom mjestu, iako su vrlo blizu. Ruta će biti duga 24,30 kilometara s 510 metara visinske razlike. Natjecatelji će na početku biti vođeni kroz naselje uz policijsku pratnju, a dolaskom na makadamsku cestu, utrka će krenuti letećim startom.

Na makadamskom putu natjecatelji će se popeti na najvišu točku rute i uživati u prekrasnim pogledima na Bilogoru, dok na 10. kilometru ne dođu na desnu stranu Puta Šarana gdje kreće prava zabava. Jedinstvena singletrail staza Put Šarana pružit će im tobogan emocija i uživancije do 18. kilometra gdje ih čeka druga feed zona i kratki odmor. Nakon odmora slijedi zahtjevni uspon kroz vinograde Svetog Đurađa s pogledom na grad Viroviticu, sve do cilja u Podgorju.

Klinci u parku – 15. lipnja

U subotu 15. lipnja na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici održati će se dječja utrka u disciplinama biciklizma i trčanja. Prijaviti se možete na dan utrke, obavezno je korištenje kaciga, a obavezno je potrebno ponijeti i dokaz o starosti djeteta.

DJEČJA BICIKLISTIČKA UTRKA

Na kratkoj, označenoj stazi, djeca od predškolske dobi pa do osmog razreda, raspoređena prema godinama starosti, moći će se iskušati u biciklističkoj utrci. Prijave su u 16 sati, dok utrka kreće u 17 sati.

Kategorije:

1. Djeca sa guralicama
2. Djeca sa pomoćnim kotačima
3. Predškolska djeca bez pomoćnih kotača – djevojčice
4. Predškolska djeca bez pomoćnih kotača – dječaci
5. Školska djeca – 1. i 2. razred osnovne – djevojčice
6. Školska djeca – 1. i 2. razred osnovne – dječaci
7. Školska djeca – 3. i 4. razred osnovne – djevojčice
8. Školska djeca – 3. i 4. razred osnovne – dječaci
9. Školska djeca – 5. i 6. razred osnovne – djevojčice
10. Školska djeca – 5. i 6. razred osnovne – dječaci
11. Školska djeca – 7. i 8. razred osnovne – djevojčice
12. Školska djeca – 7. i 8. razred osnovne – dječaci

DJEČJA TRKAČKA UTRKA

Na kratkoj, označenoj stazi, djeca raspoređena prema godinama starosti, moći će se iskušati u trkačkoj utrci. Prijave su u 17 sati, dok utrka kreće u 18 sati.

Kategorije:

2018 i mlađi djevojčice 60 metara
2018 i mlađi dječaci 60 metara
2016/17 djevojčice 100 metara
2016/17 dječaci 100 metara
2014/15 djevojčice 200 metara
2014/15 dječaci 200 metara
2012/13 djevojčice 400 metara
2012/13 dječaci 400 metara
2010/11 djevojčice 800 metara
2010/11 dječaci 800 metara

Pumptrack jam session Virovitica – 31. kolovoz

Organizatori najavljuju da je ove godine planirano i natjecanje na pumptrack poligonu u Virovitici zadnjeg vikenda u kolovozu, a više informacija podijelit će naknadno.

(www.icv.hr, putsarana.com, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content