Odličan rukometni dan u Virovitici prepun zabave i smijeha: Roditelji odmjerili snage, djeca navijala, dobrovoljni prilog u humanitarne svrhe

U sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić u Virovitici jučer (nedjelja) je održan prvi “Turnir roditelja” na kojemu se, u amaterskom rukometu, natjecalo osam ekipa, a ukupno je odigrano devet utakmica.

Rezultati odigranih susreta ove zanimljive i vesele sportske manifestacije na kojoj su roditelji igrali, a djeca navijala, bili su u drugom planu. Prema riječima organizatora, Ženskog rukometnog kluba 1234 Virovitica, cilj je bio, uz puno smijeha i zabave te zajedničkim druženjem roditelja, malih rukometaša, trenera svih uzrasta i klupske uprave zaključiti još jednu uspješnu sezonu, a događaj je imao i humanitarnu notu. U suradnji s Udrugom “Veliko srce malom srcu” cjelokupni iznos kotizacije doniran je djeci s urođenim srčanim manama.

Na ovom je turniru sudjelovalo više od 90 roditelja podijeljenih u osam ekipa: Akademci, Bazga, Igraonica, Rolling Stones, Sirotići, Veterani, Osmi putnik i Zmajići. Uvodno zagrijavanje odradila je trenerica Maja Grdić.

Na kraju, u finalnom susretu, snage su odmjerili roditelji ekipa Igraonica i Sirotići. Bio je to pravi rukometni spektakl u kojem su presudile nijanse. Pobjedu je, nakon sedmeraca, rezultatom 8:7 odnijela Igraonica, odnosno roditelji malih “Lavica” ekipe U-7 i U-9.

U posljednjoj utakmici turnira, pobjednici su u laganoj utakmici odmjerili snage s ekipom trenera. Laganim tempom, treneri su se podsjetili svojih dobrih “starih” dana na terenu, a pobjednička ekipa pokazala je veliku srčanost i sasvim pristojno parirala rukometnim znalcima.

REZULTATI

Razigravanje:
Akademci 2:4 Bazga
Igraonica 5:2 Rolling Stones
Sirotići 9:2 Veterani
Osmi putnik 1:3 Zmajići

Polufinale:
Bazga 5:7 Igraonica
Sirotići 6:3 Zmajići

Treće mjesto:
Bazga 1:5 Zmajići

Finale:
Igraonica 8:7 Sirotići

Konačan poredak:

  1. Igraonica
  2. Sirotići
  3. Zmajići
  4. Bazga
  5. Akademci, Rolling Stones, Veterani

Da je ovaj turnir bio pun pogodak potvrdio je i predsjednik kluba Ivan Hajmaši.

-Svake godine, na kraju sezone, nastojimo organizirati zajedničko druženje naših malih rukometašica i rukometaša i njihovih roditelja, a ove godine podigli smo letvicu i odlučili organizirati prvi “Turnir roditelja”. Pokazalo se to kao pun pogodak, djeca su ovog puta bila u ulozi navijača i malo je reći da su bila oduševljena. Dovoljno je reći da se u dvorani doslovno tražilo mjesto više i nadam se da će ovo postati jedna lijepa tradicija. Na kraju je sve završilo bez velikih ozljeda i u odličnoj atmosferi. Možemo reći da smo jako zahvalni što uz sebe imamo ovakve roditelje, veliku podršku, veliko srce i pozitivan duh. Još jedan dokaz tome je i onaj humanitarni karakter ovog turnira gdje smo za Udrugu “Veliko srce malom srcu” u svega par sati uspjeli skupiti 665 eura. Veliko hvala svim članovima ove predivne udruge koji su nas pratili na ovom turniru, kao i njihovoj predstavnici Ireni Gros što je u ime udruge podijelila pehare najboljima. Drago nam je da možemo podržati rad udruge koja ima takav veliki utjecaj na malene kojima je pomoć najpotrebnija, a naše su ekipe pokazale da imaju stvarno veliko srce, na terenu i van njega – zaključio je Hajmaši.

Djelić atmosfere pogledajte u fotogaleriji koju vam donosimo, a za više fotografija posjetite Facebook stranicu ŽRK 1234 Virovitica.

(www.icv.hr, ŽRK 1234 Virovitica, foto: Tin Szabo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content