Na tradicionalnoj manifestaciji “Zbogom školo do jeseni” nagrađeni naj učenici s područja VPŽ: Evo tko su “najbolji od najboljih”

U sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića Slatina održana je svečanost tradicionalne manifestacije “Zbogom školo do jeseni” koju Virovitičko-podravska županija organizira već 31 godinu.

Ove godine suorganizator bila je Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina, a manifestaciji su nazočili ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Dinko Begović, županijska pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Martina Bunić, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić te ravnatelji i učitelji srednjih i osnovnih škola s područja VPŽ.

Na samom početku sve nazočne u ime domaćina pozdravila je ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Slatina Božica Majhen.

-Dragi naši najbolji učenici, ponos ste svojih škola, svojih obitelji i naše županije koja itekako cijeni sva vaša postignuća. Pozdravljam vaše učitelje i profesore koji svakodnevno ulažu svoje vrijeme i znanje u odgoj i obrazovanje ovih prekrasnih mladih ljudi. Upravo njihov trud i entuzijazam temelj su uspjeha naših učenika. Veliko hvala i roditeljima što svakodnevno bodre, potiču i motiviraju svoju djecu da se trude i daju sve od sebe – rekla je ravnateljica Majhen i svima poželjela puno uspjeha u daljnjem školovanju, kao i na tržištu rada.

Predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović istaknuo je važnost ulaganja u znanje od najranije dobi.

-Među rijetkima smo, ako ne i jedina županija, koja tako dugi niz godina organizira ovakvu svečanost i na takav način nagrađuje učenike osnovnih i srednjih škola. To je pokazatelj koliko zaista cijenimo znanje jer ono je nešto što za sve nas život nosi, ono je kapital koji nas oplemenjuje i koji se korištenjem nikada ne troši. Dragi učenici, nikada nećete prestati učiti i to je dobro jer vam omogućuje da gradite sebe, svoju obitelj, svoj kraj i hrvatsko društvo – rekao je Begović i čestitao svim nagrađenim učenicima.

Sve okupljene pozdravio je i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić koji se ovom prilikom zahvalio svima na podršci te učenicima zaželio puno uspjeha u budućnosti.

– Drago mi je što ste večeras u Slatini i što je grad Slatina domaćin ovogodišnje manifestacije “Zbogom školo do jeseni”. Zahvaljujem svima koji su pripremili vrlo bogat program koji će upotpuniti i uljepšati ovu prekrasnu večer nagrađenima, ali i svima vama koji ste im došli izraziti potporu – istaknuo je Nikolić te uputio čestitke laureatima.

Najbolji učenici ove godine su Lucija Šipek (najbolja učenica Virovitičko-podravske županije umjetničkih glazbenih osnovnih škola), Ivano Bocor (najbolji učenik Virovitičko-podravske županije osnovnih škola), Mario Blažević (najbolji učenik Virovitičko-podravske županije srednjih škola s trogodišnjim programom), Ian Karol Vrbaslija (najbolji učenik Virovitičko-podravske županije srednjih škola s četverogodišnjim programom), kao i Gimnazija Petra Preradovića Virovitica (najbolje školsko sportsko društvo srednjih škola Virovitičko-podravske županije) i Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica (najbolje školsko sportsko društvo osnovnih škola Virovitičko-podravske županije).

Uz nagrađene učenike osnovnih i srednjih škola, darivane su i državne prvakinje u rukometu (5. i 6. razred OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica – Anja Mustač, Nicol Albreht, Laura Radić, Lorena Erceg, Ana Kosanović, Lota Kečkiš, Lea Blažević, Una Grdić, Sara Hrček, Emily Karol Grubić, Tessa Luna Keserica, Antonela Blažević i trenerica Maja Grdić ), državne prvakinje u košarci (5. i 6. razred OŠ Vladimira Nazora Virovitica – Iva Knežević, Klara Švarbić, Lavinia Subota, Viktorija Maljak, Tesa Slanac, Tena Derežić, Lena Knežević, Ana Lesić, Anja Zorić, Tena Viljevac, Tara Posavec i mentor Ivan Šuper, voditelj Robert Fritz) te državni prvaci u graničaru (OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica – Lea Blažević, Petra Smetiško, Sara Orozović, Lucija Turkalj, Lara Marenić, Tino Maloča, Teo Štiks, Ivano Hajmaši, Noa Fereža, Dominik Grahovac, Matej Šuper i Saša Babić i mentor Marijo Hrženjak).

Nagrade su učenicima uručili županijska pročelnica Martina Bunić, predsjednik Županijske skupštine Dinko Begović i ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, dok su program manifestacije vodile Marinela Zrinščak Begovac i Ivana Strupar.

Ovogodišnju manifestaciju svojim glazbenim, pjevačkim, glumačkim i plesnim nastupima uveličali su učenici slatinski osnovnih škola Eugena Kumičića i Josipa Kozarca, Srednje škole Marka Marulića Slatina i Industrijsko-obrtničke škole Slatina, Glazbene škole Milka Kelemena Slatina te Udruge “Vretenac” Slatina.

(www.icv.hr, adf, www.vpz.hr, az, foto: D. Fišli)

Foto 1 6

Foto 2 3

Foto 3 2

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content