Mlada virovitička tenisačica Una Brkić Klubička osvojila svoj četvrti turnir, pobjednica Otvorenog prvenstva TK Đurđevac

Na terenima Teniskog kluba Đurđevac u Đurđevcu održano je otvoreno prvenstvo u tenisu za djevojčice do 10 godina. Na turniru je sudjelovala i devetogodišnja Virovitičanka Una Brkić Klubička, članica Teniskog kluba TVIN Virovitica.

Prvo su odigrani svi susreti po skupinama (kvalifikacijski mečevi po sistemu “svatko sa svakim”), a nakon toga su mlade tenisačice bile razvrstane u “Zlatnu”, “Srebrnu” i “Brončanu” skupinu. U izuzetno jakoj konkurenciji mladih tenisačica Una je s dvije pobjede u grupnoj fazi natjecanja (protiv Anje Houf iz TK Feniks i Tese Markić iz TK Koprivnica), izborila najjaču “Zlatnu” skupinu.

Kao najviše rangirana plasirala se odmah u finale iste gdje je čekala bolju iz polufinalnog susreta između Melani Plavec, TK Križevci i Tesse Malogorski, TK Feniks. Tessa se nakon pobjede od 4:1 na kraju plasirala u finale.

Mlade tenisačice su odmjerile snage po izuzetno sparnom i vjetrovitom vremenu, a nakon sat vremena igre Una je u tri seta rezultatom 1:4, 4:2, 7:1 odnijela pobjedu i zasluženo osvojila najsjajnije odličje, tj. pehar u “Zlatnoj” skupini i na taj način je osvojila turnir. Ovo je njen četvrti osvojeni turnir.

Turnir je održan u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza i TK Đurđevac, a mladu Virovitičanku do ovog uspjeha vodili su treneri Saša Felendeš i Leo Gjogj.

(M.B. – TK TVIN Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content