I danas dijele ljubav prema ovoj važnoj profesiji: Prva generacija virovitičkih medicinskih sestara obilježila 45 godina mature

U sjeni proteklih pet godina, generacija medicinskih sestara 1977./1979. se ponovno okupila kako bi proslavila svoju 45. godišnjicu mature. Za većinu njih, činilo se kao da je proteklo samo nekoliko trenutaka, dok su se zajedno prisjećali školskih dana i kasnijih događaja koji su oblikovali njihove živote.

Ovogodišnja proslava okupila je 34 od ukupno 80 polaznika koji su nekad dijelili iste hodnike i učionice. Sjećanja na svoje kolege koji više nisu s njima nisu izblijedila, a s tugom su se prisjetili pet preminulih članova njihove generacije.

Unatoč malobrojnosti, atmosfera je bila ispunjena toplinom i nostalgijom. Dok su razgovarali i smijali se, ponovno su oživjeli uspomene na svoje mladalačke dane, na nezaboravne trenutke provedene zajedno. 

Iako većina njih sada uživa u zasluženoj mirovini, nekolicina još uvijek aktivno sudjeluje u medicinskom svijetu. Njihova posvećenost zdravlju i dobrobiti drugih ostaje neizbrisiva, a njihov doprinos medicinskoj profesiji nastavlja živjeti kroz generacije.

Dok su dijelili priče o svojim životnim putovanjima i postignućima, shvatili su koliko su daleko stigli od onih dana kada su prvi put stupili na svoj profesionalni put. Ipak, njihova povezanost kao prve generacije virovitičkih medicinskih sestara ostaje čvrsta, kao i njihova ljubav prema svojoj profesiji.

(icv.hr, žđl, Foto: M. Poljanac) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content