Gradonačelnik Ivica Kirin darivao laptope najučenicima gradskih osnovnih i srednjih škola

U sali za sastanke Grada Virovitice gradonačelnik Ivica Kirin danas (srijeda) svečano je podijelio laptope najučenicima gradskih osnovnih škola. Ovaj događaj predstavlja nastavak tradicije nagrađivanja najboljih učenika, s ciljem prepoznavanja i podržavanja njihovog truda i uspjeha. Ukupno je nagrađeno sedam učenika i učenica, a uz njih, gradonačelnik je čestitku uputio i njihovim roditeljima, učiteljima, profesorima i ravnateljima, istaknuvši kako su upravo oni zaslužni za trud i uspjehe nagrađenih učenika.

Među nagrađenima bila je Klara Volenik, najučenica Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ za srednje škole koja se od početka svog glazbenog obrazovanja, već deset godina, natječe svake godine, putuje po Hrvatskoj i Europi.

– Idemo na razna natjecanja. Prije nekoliko tjedana vratili smo se iz Italije, bili smo i u Banja Luci na natjecanju i sva ta međunarodna natjecanja zapravo su pridonijela mom uspjehu – rekla je Klara, koja pohađa srednju glazbenu školu i matematičku gimnaziju. Kaže da joj nije lako pohađati dvije srednje škole, ali ima veliku podršku, od profesora u obe škole, prijatelja do obitelji, a sada i od Grada.

– Jako sam zahvalna što prepoznaju naš trud, puno rada koji svi ovdje koji smo danas dobili nagradu, ulažemo. Stvarno sam zahvalna Gradu, ravnatelju, profesorici i svima. Koristiti ću ga vjerojatno za školu – rekla je K. Volenik.

Među nagrađenima bila je i Anđelina Linarić, najučenica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju (COOR) Virovitica, smjer pomoćni krojač koja uskoro počinje i raditi.

– Najučenica sam zbog uspjeha u šivanju, izrađivanju odjevnih predmeta i popravaka. Naučila sam šivati haljine, hlače, bluze… U ponedjeljak počinjem raditi, bila sam već na probi, super je, jako sam zadovoljna i ponosna. Laptop mi puno znači, hvala gradonačelniku što se trudi oko nas i na svemu – rekla je A. Linarić te dodala kako je malo tužna što je završila srednja škola budući da joj je bilo baš lijepo.

Gradonačelnik Ivica Kirin izrazio je ponos i zadovoljstvo ovom inicijativom.

– I ove godine, kao i prijašnjih, odlučili smo nagraditi najbolje učenike osnovnih i srednjih škola kojima je Grad osnivač, laptopima. Smatramo da će im to biti najbolji alat za daljnji uspjeh u nastavku školovanja, bilo da prelaze iz osnovne u srednju školu ili iz srednje škole na fakultet. Na ovaj način želimo potaknuti djecu da tijekom školovanja daju maksimum i nastoje postići ovaj status. Tako biramo izvanredne mlade ljude, a takvi su potrebni Virovitici – naglasio je Kirin.

Uz gradonačelnika Kirina nagrađivanju učenika nazočili su njegova zamjenica Vlasta Honjek-Golinac te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, kao i ravnatelji gradskih škola.

(icv.hr, žđl, virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content