Dvije Virovitičanke na najvišem postolju Otvorenog prvenstva TK TVIN Virovitica: Lara Marenić slavila u finalu Zlatne skupine, Una Brkić Klubička srebrna

Iznimno zanimljivo bilo je proteklog vikenda na teniskim terenima Teniskog kluba TVIN u Virovitici. Naime, u subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja održano je Otvoreno prvenstvo u tenisu za djevojčice i dječake do 8, 9 i 10 godina.

Na turniru su sudjelovale djevojčice i dječaci iz raznih teniskih klubova (Đurđevac, TVIN, Koprivnica, Sirela, Feniks, Virovitica…).

Na turniru su sudjelovale i čak tri virovitičke tenisačice: devetogodišnje Una Brkić Klubička i Lara Štrok, članice Teniskog kluba TVIN Virovitica te Lara Marenić, članica Teniskog kluba Virovitica.

U subotu su igrale djevojčice i dječaci do 10 godina, prvo su odigrani svi susreti po skupinama (kvalifikacijski mečevi po sistemu “svatko sa svakim”), a nakon toga su mladi tenisači i tenisačice bili razvrstani u “Zlatnu”, “Srebrnu”, “Brončanu” i “Zelenu” skupinu.

U izuzetno jakoj konkurenciji mladih tenisačica Una (TK TVIN) je s dvije pobjede u grupnoj fazi natjecanja (protiv Emme Kuhinek iz TK Feniks i Latice Petrušić iz TK Feniks) izborila najjaču “Zlatnu” skupinu. Uslijedio je i možda najzanimljiviji i najnapetiji meč turnira, polufinalni susret Zlatne skupine u kojem su snage odmjerile Una i Tessa Malogorski (TK Feniks), gdje je Una napravila preokret pri rezultatu 1:3, nadoknadila gubitak od dva gema, naposlijetku zasluženo dobila i u tie-breaku i plasirala se u finale Zlatne skupine gdje ju je čekala druga Virovitičanka, Lara Marenić, koja, kao prvorangirana, nije igrala meč u polufinalu, nego se plasirala direktno u finale.

Domaće tenisačice, prvorangirana i drugorangirana na rang listi Odbora Sjever za tenisačice do 10 godina, Lara Marenić i Una Brkić Klubička, odmjerile su snage po izuzetno sparnom i teškom vremenu. Gledatelji su doista mogli uživati u atraktivnim poenima. Nakon sat vremena zanimljive igre razigrana Lara je u dva seta rezultatom 4:0, 4:2 odnijela pobjedu i ‘okitila’ se zlatom, dok je Uni pripala srebrna medalja.

U konkurenciji dječaka do 10 godina najbolji je bio Ricardo Kolić (TK Feniks), koji je u finalu Zlatne skupine bio bolji od Ivana Ratića (TK Feniks).

U nedjelju dopodne odigran je turnir do 9 godina. Najbolji u Zlatnoj skupini do 9 godina bio je Ricardo Kolić, koji je u finalu pobijedio Ivana Lokotara rezultatom 4:1. U Srebrnoj skupini do 9 godina najbolja je bila Lucija Sitar, koja je rezultatom 4:1 pobijedila Erika Sabu. U brončanoj skupini do 9 godina pobjedu je u finalu odnijela Rita Špehar, koja je rezultatom 4:0 bila bolja od Bartola Salajpala.

Turnir je održan u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza i Teniskog kluba TVIN Virovitica, a voditelji istog bili su Saša Felendeš i Leo Gjogj.

(www.icv.hr, mb, TK TVIN Virovitica, foto: T. Szabo, TK TVIN)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content