Dvije srednje škole: Maturant Marko Raić zahvaljujući klaviru i saksofonu svoju budućnost vidi u glazbi

Jedno od čestih pitanja postavljenih učenicima koji idu u dvije srednje škole je kako organiziraju vrijeme i usklađuju školu, druženje s prijateljima i osobne interese. Marko Raić je učenik 4. razreda Gimnazije Petra Preradovića, a istovremeno pohađa i Glazbenu školu „Jan Vlašimsky“. U gimnaziji ide po programu namijenjenom za učenike kojima je glazbena škola glavna te ju je upisao kako bi se što bolje pripremio za maturu. U gimnaziji tako pohađa samo neke predmete koji su važni za upis na akademiju.

Marko, koji se najčešće opušta uz jazz, reggae, blues i techno, u glazbenoj školi svira saksofon i klavir. Kada je na pozornici, pred publikom, kaže da se osjeća svojim; sretno i ispunjeno. Nakon završenog školovanja planira upisati akademiju te svoj život prepustiti glazbi. Usprkos mnogim obavezama Marko uspijeva naći vremena za svoje prijatelje i ostale hobije.

Ovaj članak dio je specijalnog izdanja Virovitičkog lista koji je posvećen maturantima gdje su oni kreirali naslovnu stranicu i deset ključnih stranica na kojima se inače nalazi rubrika “Aktualno”.

(icv.hr, Julia Lovreković)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content