Virovitičke košarkašice do 13 godina četvrte u Hrvatskoj!

Najuspješnija sezona košarkašica ŽKK Virovitice završena je osvajanjem četvrtog mjesta u Hrvatskoj djevojaka do 13 godina starosti. Nakon što su se njihove mlađe kolegice u Đurđevcu okitile trećim mjestom u Hrvatskoj, priliku da ponove taj uspjeh, pa čak i postignu nešto više, imale su i njihove starije suigračice.

Šansu za uspjeh imale su osobito u drugoj utakmici polufinala “final foura” Prvenstva Hrvatske koje je proteklog vikenda odigrano u Osijeku. Nakon što je Ragusa iz Dubrovnika u prvoj polufinalnoj utakmici teško dobila Mursu iz Osijeka, na parket su izašle igračice ŽKK Virovitice i ŽKK Dugopolja. Virovitičanke su odlično otvorile utakmicu i bodrene bučnim navijačima povele 12:8. Na žalost Virovitičanki, nekoliko promašenih zicera dovelo je igračice Dugopolja u situaciju da do poluvremena okrenu rezultat u svoju korist (20:15).

U drugu četvrtinu bolje su krenule igračice Dugopolja i uskoro stvorile dvocifrenu prednost. Tračak nade u preokret pojavio se minutu prije kraja kada je dvije kontre realizirala Viktorija Maljak te se razlika smanjila na 30:24, no tada je uslijedio jedan od prvih prijelomnih trenutaka. Nekoliko sekundi do kraja promašen je čisti zicer za samo četiri razlike, a uslijedio je brz kontranapad koji je rezultirao tricom za ponovno devet razlike na poluvremenu.

Drugi dio nastavljen je “rovovskom” igrom u kojoj se igralo koš za koš. Sredinom trećine prvo trica Ive Knežević opet je razliku vratila na minus šest, da bi još jednom tricom Klare Švarbić ta razlika pala na samo tri koša (37:34). Tribine su proključale, a tada se dogodio drugi prijelomni trenutak. Dva promašena zicera i slobodna bacanja utakmicu su opet vratile na minus devet.

Teško se živjelo u Osijeku. Jednostavno ništa nije išlo, a svaki promašaj zicera ili grešku nemilosrdno je kažnjavala Imoćanka u redovima Dugopolja Ela Patrlj. Posao joj je na nesreću Virovitičanki olakšao i zapisnički stol koji je pogrešno upisao četvrtu osobnu pogrešku Ivi Knežević, igračici koja ju je čuvala cijelu utakmicu. Do kraja utakmice Virovitičanke su pokušavale preokrenuti rezultat, no jednostavno nije išlo što je igračice iscrpljivalo gotovo do iznemoglosti. Na kraju je semafor pokazao 61:50 za igračice Dugopolja, no pitanje svih pitanja bilo je da li će veliko tjelesno i emocionalno pražnjenje ostaviti traga i na utakmici za treće mjesto kontra Murse iz Osijeka.

Tako je nažalost i bilo. Početak protiv Murse pripao je Virovitičankama koje su držale egal do kraja prve četvrtine, no nekoliko promašenih zicera u nizu i par izgubljenih lopti jednostavno su ih slomile. Drugu i treću četvrtinu odigrale su u brzini niže što je olakšalo posao djevojkama iz Osijeka koje su se odlijepile na dvadesetak koševa razlike i priči je bio kraj. Do kraja utakmice priliku da pokažu svoje košarkaško umijeće dobile su sve djevojke i samim tim sudjeluju u ovom lijepom trenutku virovitičke košarke. Ujedno su skupile i dragocjeno iskustvo za buduće košarkaške predstave, nadamo se ponovno na ovako visokom nivou.

Za ŽKK Viroviticu su nastupile: Iva Knežević, Iva Marošević, Viktorija Maljak, Lavinia Subota, Tesa Slanac, Klara Švarbić, Tena Derežić, Mia Milković, Katarina Kanjka, Marta Jurić, Olja Radulović i Tena Viljevac.

Trener Robert Fritz, uz čestitke pobjednicama, ali i svojim djevojkama na osvojenom izvrsnom četvrtom mjestu u Hrvatskoj, naglasio je da su na ovom turniru djevojke imale priliku puno toga naučiti što im može puno pomoći u sljedećim utakmicama.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content