Virovitičke košarkašice do 11 godina treće u Hrvatskoj! Mia Domišljanović najbolji strijelac turnira, izabrana i u najbolju petorku

Košarkašice ŽKK Virovitice do 11 godina starosti ispisale su povijest i košarci u Virovitici donijeli prvu klupsku medalju na Prvenstvu Hrvatske koje je protekli vikend održano u Đurđevcu. Titula prvakinja Regije Sjever donijela im je plasman na završnicu koja je pokazala da se čuda događaju.

Nakon što su se njihove starije kolegice do 13 godina starosti plasirale u polufinale dodatno je motiviralo djevojke koje su ostavile srce na parketu i uz podršku pune dvorane došle do prve nacionalne medalje.

Bili su to dani za pamćenje i puno toga je bilo na kocki do posljednjih trenutaka posljednje utakmice. Brojni navijači Virovitičanki koji su pohrlili u Đurđevac i domaći Đurđevčani potrošili su svoja grla, a najčešća rečenica je bila “Ako me sad nije šlagiralo, ni neće”.

Tako je to u sportu, nema uspjeha bez odricanja i poštivanja pravila klupske discipline i tko to zna, taj i ostvari ovakav uspjeh.

Na kraju je Mia Domišljanović, koja je ujedno izabrana i u prvu petorku turnira te je odnijela titulu najboljeg strijelca turnira, podigla je pehar za osvojeno treće mjesto, a djevojke su dobile svoje zaslužene medalje koje su za njih bile zlatnog sjaja.

Ovaj uspjeh ostvarile su Eva Milković, Lea Bedeković, Gabriela Đuračić, Dora Bardić, Ana Ivanović, Marta Kovačević, Mia Domišljanović, Mia Jurić, Lukrecija Oklopčić, Dora Makar, Una Brkić Klubička i Sara Švarbić.

(www.icv.hr, foto: D. Domišljanović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content