Veliki uspjeh PU virovitičko-podravske: Kod četiri počinitelja pronašli i oduzeli značajne količine kokaina i marihuane

Nakon intenzivnog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici Policijske uprave Virovitičko-podravske su ostvarili značajan uspjeh u borbi protiv nezakonitog prometa droga. U akciji provedenoj 28. svibnja, u suradnji s Interventnom jedinicom policije Virovitica te službenim vodičem i psom za detekciju droge, izvršene su pretrage obiteljskih kuća i drugih prostorija u Puklici, Đulovcu i Novoj Krivaji.

Ciljane pretrage bile su usmjerene na četiri osumnjičena pojedinca: 34-godišnjaka i dvojicu 24-godišnjaka u Puklici i Đulovcu te 36-godišnjaka u Novoj Krivaji. U skladu s nalogom Županijskog suda u Bjelovaru, policija je temeljito pretražila navedene lokacije.

Rezultati pretraga su bili iznenađujući. Policija je pronašla i oduzela značajne količine opojnih droga: oko 32 grama bijele praškaste tvari, sumnjive na kokain, te oko 4,2 grama zelene biljne materije, slične marihuani.

Osumnjičenici su suočeni s ozbiljnim optužbama. Protiv 36-godišnjaka i uhićenog 34-godišnjaka podnesene su kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici. Daljnje radnje prema njima su predate pritvorskom nadzorniku. Također, protiv dvojice 24-godišnjaka podnesen je isti oblik prijave. Nadalje, jednom od 24-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

(icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content